Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Palmierul din Alba Iulia a dispărut! Este rândul piramidei?

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

palmier Alba Iulia01Apariţia unui palmier aşezat în ghiveci, în sensul giratoriu care face accesul într-o Cetate Medievală a fost inoportună au considerat reprezentanţii primăriei şi edilul oraşului Mircea Hava, şi au hotărât de comun acord să-l mute în Şanţul de Nord al Cetăţii Alba Carolina, mai exact în Grădina Romană.

Palmierul a fost un cadou din partea firmei SC Sport Turism SRL, care a câştigat licitaţia pentru întreţinerea spaţiilor verzi în zona istorică a oraşului. În locul acestuia vor fi plantate flori de vară, după cum a afirmat reprezentantul Primăriei Alba Iulia. „În sensul giratoriu de lângă Hotel Cetate, unde a fost aşezat palmierul vor fi plantate flori de vară. Acesta a fost o sponsorizare, le mulţumim pentru gestul făcut, dar considerăm că nu acolo este locul lui”.

Palmierul şi piramida din Piaţa Cetăţii au fost subiect de bârfă în presa locală şi naţională cât şi pe site-urile de socializare, internauţii considerând că după ce Cetatea Alba Carolina a fost „împodobită” cu statui de tip roman, grecesc, clasic, cubist, modernist sau bronz apariţia ultimelor două nu a fost oportună.

În Alba Iulia se alocă peste 5 milioane de lei pe an, pentru întreţinerea spaţiilor verzi

palmieri01Primăria Alba Iulia alocă peste 5 milioane de lei pe an pentru întreţinerea spatiilor verzi, suma fiind împărţită între trei firme care au câştigat licitaţia pentru aceste servicii, în oraş plantându-se de la simple panseluţe până la ienuperi si chiar palmieri.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coser a spus că oraşul este împărţit în trei loturi care au fost scoase la licitaţie şi adjudecate de firmele SC Salprest SRL Alba Iulia, care se ocupa de întreţinerea spatiilor verzi din centrul municipiului, valoarea contractului fiind de peste 1,5 milioane de lei cu TVA pe an, Luxor LTD SRL, care se ocupa de cartierul Cetate, valoarea contractului fiind puţin peste 1,4 milioane de lei cu TVA pe an, si SC Sport Turism SRL, care întreţine spatiile verzi din zona istorica a oraşului, pentru un contract de 2,3 milioane de lei cu TVA pe an.

Serviciile de întreţinere a spatiilor verzi, care includ atât întreţinerea, cât si plantarea de flori, arbori şi arbuşti, au fost licitate pentru următorii patru ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit

Bogdan Ilea

Publicat

în

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit Grădinăritul este mai mult decât un hobby pentru mulți. Este o pasiune care le permite să se conecteze cu natura și să creeze spații pline de viață și frumusețe. Această activitate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea