Rămâi conectat

Ştirea zilei

Palatul Principilor, Casa Memorială Camil Velican, bază de agrement în zona Bazinului Olimpic, reparaţii capitale ale străzilor, pe LISTA obiectivelor de investiţii a Primăriei Municipiului Alba Iulia pentru anul 2017

Ziarul Unirea

Publicat

în

Palatul Principilor, Casa Memorială Camil Velican, bază de agrement în zona Bazinului Olimpic, reparaţii capitale ale străzilor, pe LISTA obiectivelor de investiţii a Primăriei Municipiului Alba Iulia pentru anul 2017.

Din bugetul pe anul 2017 municipalitatea iși propune să continue programul de investiții demarat în anii precedenți dar și să adauge obiective noi și ample acestuia.

Astfel, mai multe clădiri de învăţământ liceal, primar şi gimnaziaş, dar şi grădiniţele, ar putea beneficia de lucrări pentru creşterea eficienţei energetice, cum ar fi unităţile următoare: Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, Colegiul Economic”Dionisie Pop Marţian”- Căminul Ucenicilor, Colegiile Tehnice „Al. Domşa” şi „Dorin Pavel”, Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş”, Liceul cu Program Sportiv, Şcoala Gimnazială Pâclişa, Şcoala Generală „Al. Domşa”, Grădiniţa cu Program Normal nr.1 şi Grădiniţele cu Program Prelungit nr. 7 şi 11.

Tot unităţile de învăţământ se vor bucura de lucrări de reabilitare şi extindere, reparaţii curente şi dotări, dar şi reparaţii ale cabinetelor medicale din şcoli.

Un alt obiectiv propus ar fi restaurarea şi valorificarea ansamblului Palatul Principilor, lucrări de restaurare şi amenajare pe traseul Nordic al Cetăţii, dar şi pe latura de Sud şi Est şi nu în ultimul rând revitalizarea şi punere în valoare a unor clădiri, cum ar fi Casa Memorială Camil Velican.

Reabilitarea Căminului Cultural Pâclişa, construirea unei baze sportive şi de agrement în zona Bazinului Olimpic sunt alte puncte pe lista de investiţii a Primăriei.

Creşterea eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale din Municipiul Alba Iulia, elaborarea documentaţiei pentru construirea locuinţelor ANL, extinderea reţelei de apă în zonele de dezvoltare, de exemplu Miceşti, dar şi alte zone, reabilitarea şi modernizarea reţelelor de iluminat public din oraş, refuncţionalizarea pieţei  agroalimentare din centru sunt alte obiective importante care se doresc a fi atinse în 2017.

O altă problemă importantă sunt străzile din oraş. Aşadar, investiţii se vor face şi pentru modernizarea mai multor artere din zona Dealul Furcilor din municipiu, strada Iasomiei din Pâclişa, dar şi reparaţii capitale pe străzile Biruinţei, Busuiocului, Dumbrăviţei din Oarda, 9 Mai, Timotei Cipariu,  Aurel Vlaicu, Toporaşilor, Fântânele, Iederei, Brânduşei, Ştefan Luchian, Ion Andreescu, Ghioceilor, Salcâmului, Crişan, Cetăţii, Aron Pumnul, dar şi consolidare sistemului rutier DN1, Regiment 5 Vânători, din Partoş.

Tot la capitolul drumuri trebuie amintite posibilele investiţii pentru sisteme de supraveghere şi dotări pentru siguranţa circulaţiei inclusiv treceri pentru pietoni şi reparaţii curente şi periodice: covoare asfaltice, tratamente, plombări, pietruiri, corectare şanţuri, podeţe, lucrări de siguranţa circulaţiei.

Rămâne de văzut doar câte dintre aceste obiective vor fi îndeplinite în 2017.

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea