Rămâi conectat

Actualitate

Pâinea se SCUMPEȘTE cu 25% de luna viitoare. România a continuat exporturile de cereale în perioada stării de urgență

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ciuda avertismentelor producătorilor, România a continuat exporturile de cereale în perioada stării de urgență.

Țara noastră a interzis exportul de cereale preț de doar câteva zile, însă a revenit rapid asupra deciziei după ce UE a criticat mutarea. Fermierii susțin că sectoarele carne, lapte, panificație, legume-fructe sunt afectate de lipsa pieței de desfacere, în contextul în care importurile la prețuri mici sunt în creștere. Unul dintre efecte constă în reducerea prețurilor la poarta fermelor, trend care nu se regăsește la rafturile magazinelor.

Cresc prețurile la produsele de panificație cu peste 25% Redeschiderea exporturilor de cereale a condus la creșterea prețului pentru grâu cu 15 % în doar două săptămâni, menționează sursa citată. „Aceste creșteri vor continuă, având în vedere producția agricolă slabă din acest an.

În lipsa unui plan concret la nivelul guvernului, ne așteptăm că prețul produselor de panificație să crească cu peste 25% în următoarea lună. Atragem atenția că cea mai mare partea a cerealelor se utilizează în furajarea animalelor, ceea ce impacteaza asupra producția de alimente”, anunță Sindalimenta.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea