„Paharul plin” al premierului Boc, invizibil de fiecare dată pentru români

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Premierul Boc are, din când în când, vise frumoase, ideal colorate, pline de un optimism debordant şi, dumnealui, aşa generos cum îl ştim, nu ezită să împărtăşească aceste minunăţii virtuale şi românilor, de fiecare dată când mai visează câte ceva!
Cam o dată pe lună, domnul Boc este lovit de un optimism al datelor şi cifrelor perfecte şi, cel puţin o dată pe trimestru, acesta vede ceea ce noi nu avem cum: noi, toţi ceilalţi români, nu putem vedea sub nicio formă acea „parte plină a paharului” a economiei româneşti despre care ne tot vorbeşte premierul în funcţie, cam de doi ani încoace…
Şi anul trecut, dar şi anul acesta, am avut parte, în avans, de tot felul de promisiuni înălţătoare, cum că vom ieşi din criză imediat din luna următoare, că vom avea creştere economică şi vom trăi, din nou, ca în vremurile noastre bune! Dar, aceste promisiuni fără nicio acoperire, în care mulţi dintre români şi-au pus toate speranţele, s-au dovedit foarte uşor a fi doar nişte minciuni răsuflate, la fel ca toate celelalte din campaniile portocalii, deoarece niciuna dintre ele nu s-a materializat în vreun rezultat palpabil până în prezent!
„Anul 2011 va fi un an în care tot mai mult partea plină a paharului se va vedea, având în vedere că vom merge pe creştere economică, iar de acolo drumul spre a avea mai multă prosperitate este deschis”, ne-a promis din nou, zilele trecute, premierul Boc.
Dar 2010 se încheie mult mai prost decât au sperat şi prognozat chiar experţii FMI, România rămânând şi în acest an la coada Europei, cam pe aceeaşi treaptă codaşă cu Grecia, depăşită de multă vreme ca rezultate economice de celelalte ţări foste comuniste.
Acest tip de declaraţie am mai auzit-o de la domnul Boc şi la jumătatea lui 2009: „Eu văd partea plină a paharului, era de aşteptat să avem o scădere economică în primul trimestru. Ceea ce e îmbucurător este că, începând cu lunile martie şi aprilie, se întrevăd semne de redresare economică, ce îmi dau speranţa că ceea ce facem este bine, că într-un interval nu foarte lung vom depăşi criza economică”. Însă ceea ce s-a întâmplat în 2009 nu avea nici pe departe vreo legătură cu acea impresionantă doză bociană de optimism, deoarece în acel an România a avut parte de o dezastruoasă scădere a PIB-ului, de peste 7%! Din păcate, acest tip de comportament, profund iresponsabil al premierului Boc şi al incompetentelor sale guverne, s-a dovedit, până la urmă, a fi extrem de păgubos, abia la jumătatea lui 2010 când, după lungi perioade de mascare voită a situaţiei economice reale, dezastrul a ieşit la lumină, iar românii au fost cei care au avut grav de suferit şi, bineînţeles, de plătit factura!
Este evident faptul că fiecare dintre noi, cetăţeni ai acestei ţări, ne-am fi dorit să ieşim cât mai repede din criza fără precedent, în care ne-am tot afundat de la un trimestru la altul! Dar de la vorbele aruncate permanent în vânt, vorbe care nu se materializează niciodată, până la faptele transpuse în rezultatele de care are nevoie în realitate economia şi, mai ales, românii – cei ale căror venituri s-au micşorat substanţial, iar nivelul de trai, de asemenea – este o distanţă nemăsurabilă în vreo unitate de măsură inventată până acum, domnule Boc! Aşa că paharul dumneavoastră, mereu plin, nu are nicio legătură cu cel gol, rămas pe masa românilor…
Teodor ATANASIU
deputat PNL Alba

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419