Pacientul infectat cu coronavirus care și-a dat jos masca și a tușit intenționat spre medici, s-a ales cu DOSAR PENAL

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia
Pacientul infectat cu coronavirus care și-a dat jos masca și a tușit intenționat spre medici, s-a ales cu DOSAR PENAL

Gestul de huligan al pacientului infectat cu coronavirus, care și-a dat jos masca de protecție și a tușit intenționat spre medicii care îi acordau îngrijir, nu a rămas nepedepsit. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au deschis un dosar penal pe numele său, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

„În data de 17.03.2020, în urma publicării mai multor articole în mass-media cu privire la faptul că un pacient internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ‘Dr. Victor Babeş’, purtător al noului coronavirus (SARS-COV-2 – Sindromului Acut Respirator Sever – Coronavirus – 2) şi afectat de boala cauzată de acesta (COVID-19), şi-ar fi dat în mod intenţionat masca de protecţie jos şi ar fi tuşit în mod repetat către medicii care îi acordau îngrijiri, acţiuni în urma cărora medicii aflaţi în preajma pacientului ar fi putut fi la rândul lor infectaţi, organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 12 Poliţie Bucureşti s-au sesizat din oficiu şi au început urmărirea penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. (1) din Codul penal”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, cercetările fiind efectuate de poliţiştii Secţiei 12 din Capitală.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Surse: Digi24

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419