Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Prin ”Proiectul celor 100 de miliarde de euro”, ALDE va restarta România pentru tine!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

alde-siglaÎn ciuda condițiilor favorabile create de guvernarea ALDE-PSD, România este lipsită de proiecte ambițioase, de anvergură, iar economia este blocată la nivel investițional. La ora actuală, capitalul românesc este ținta diferitelor agresiuni din partea instituțiilor statului, care supun operatorii economici privați unui tratament inegal și inechitabil, persistă numeroase disfuncționalități ale economiei de piață iar libera inițiativă întâmpină numeroase obstacole.

Toate acestea se întâmplă după un an de guvernare tehnocrată, un mandat pe care îl putem sintetiza într-un singur cuvânt: eșec!

ALDE este singurul partid politic care a respins încă de la început soluția unei guvernări tehnocrate, chiar și cu un mandat limitat, considerând că soluția tehnocraților aduși la guvernare de la Bruxelles va anula orice progres făcut în perioada 2012-2015. Și nu ne-am înșelat, căci după 12 luni de guvernare așa-zis „tehnocrată”, avem un bilanț negru pentru România: ZERO fonduri europene absorbite, ZERO km de autostradă, ZERO reforme în educație, ZERO sprijin pentru agricultori, ZERO spitale renovate.

După alegerile din 11 decembrie, țara noastră trebuie restartată, iar asta se poate face prin “Proiectul celor 100 de miliarde de euro”, care reprezintă coloana vertebrală a programului economic al ALDE. El este suportul pentru creșterea potențialului de dezvoltare, pentru stimularea performanței economice și va responsabiliza instituțiile statului, va transforma creșterea bazată pe consum în creștere bazată pe investiții, va corela creșterea cu stabilitatea economică, va armoniza obiectivele cantitative cu cele calitative și va elimina posibilele contradicții dintre stat și piață.

Proiectul are ca resurse activele statului precum și active private care intră într-o relație patenerială cu acesta. Programul are ca destinație susținerea unor mari proiecte naționale dar și a capitalului românesc, a întreprinzătorilor mici și mijlocii, dezvoltarea echilibrată a regiunilor țării.

Proiectul va fi însoțit de reforme economice structurale, pentru a da un plus de competitivitate economiei românești.

Resursele pentru acest proiect sunt:

• Alocările bugetare anuale pentru investiții (circa 6% din PIB)
• Utilizarea Fondului de Investiții și Dezvoltare (FID) (cel puțin 10 miliarde euro) și a Ajutoarelor de stat (cel puțin 2 miliarde de euro) ca modalitate de stimulare a capitalului românesc
• Fondurile europene destinate investițiilor și competitivității
• O creștere a investiţiilor străine de la 3 miliarde de euro în prezent la cel puțin 5 miliarde de euro
• Resursele din privatizare și dividendele participațiilor statului
• Investițiile companiilor cu capital majoritar de stat, cu deosebire ale celor din energie
• Utilizarea fodurilor de garantare și contragarantare pentru mici întreprinzători și pentru fermieri
• Proiectele de finanțare derulate prin CEC și EXIMBANK
• Înființarea Băncii Române pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BROD), care va acţiona după modelul BERD
• Activele (terenuri, clădiri) reintroduse în circuitul economic și care pot oferi condiții pentru apariția clusterelor, parcuri tehnologice
• Emisiunile de titluri de stat destinate susținerii proiectelor de investiții
“Proiectul celor 100 de miliarde de euro” împreună cu CEC și cu Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri vor fi resursele esenţiale pentru finanțarea programului “Prima afacere”.

Nu sta pe gânduri, votează ALDE la alegerile din 11 decembrie, iar noi vom relansa economia României pentru tine!

Mihai Horațiu Josan, candidatul ALDE Alba la Camera Deputaților
Daniel Gheorghe Rusu, candidatul ALDE la Senat

Material publicat la comanda ALDE Alba
Cod unic de identificare ALDE: 11160008

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea