Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Mesaj electoral: Constantin BUCEA, candidat de primar al comunei Ciugud

Publicat

în

Despre ce am făcut!

Dragi locuitori ai comunei Ciugud

Bucea ConstantinÎn calitate de candidat de primar, doresc să vă asigur că am pregătirea și experiența necesară pentru a conduce eficient și în folosul oamenilor comuna Ciugud, dacă voi fi ales primar sau să ajut la luarea unor hotărâri corecte din postura de consilier local. Nu am avut funcții importante la nivel de comună. Doar în perioada 2008 – 2012 am fost consilier local, fără mari posibilități de a influența hotărârile, deoarece am fost singur în Opoziție. Cu toate acestea, am avut câteva reușite, bazate doar pe iplicare, cunoașterea legilor și a modului în care se poate lucra în folosul comunității. Dar, pentru a nu arunca doar vorbe, care pot să fie crezute sau nu, foarte pe scurt să vă spun

Elit - Gustul Desăvârșit

Câteva lucruri făcute de mine până acum pentru comunitatea locală:

Am inițiat și susținut construirea bisericii din Teleac. După ce ani la rând primarul și preotul de la Drâmbar au refuzat ideea și formal dădeau vina unul pe celălat pentru că nu se inițiază construirea acesteia, urmare a demersului meu construirea a început; evident, în fața acestei realități, primarul s-a implicat și el, desigur, din considerente electorale;

În calitate de consilier local am reușit să anulez o hotărâre impusă de primarul Damian prin care se închiria Școala din Teleac pentru suma de 100 lei unei firme private, cu administratorul căreia primarul Damian avea unele…combinații dubioase. Cu toate argumentele mele că acel spațiu este sigurul de utilitate publică pentru sat, consilierii-supuși primarului au dat gir înstrăinării spațiului. Pe bază de argumente juridice am demonstrat că se face o ilegalitate – pe lângă partea de moralitate – și spațiul a fost salvat și este și în prezent folosit de săteni și chiar de primar pentru adunările politice.

Prin instanța de judecată am demonstrat că penalitățile impuse de primarul Damian celor care nu au plătit taxa de racordare în termen de 45 de zile de la începerea lucrărilor de canalizare au fost ilegale;

În anul 2012, după ce prețul biletelor la autobuz STP a fost majorat, am demonstrat că a fost o exagerare și acesta a fost coborât de le 3,5 lei la 2,5 lei. Acum știți unde a ajuns, la 5 lei biletul și 110 lei abonamentul, iar locuitorii comunei Ciugud plătesc cel mai mare cost/km din Asociația AIDA TL la transportul public.

În mandatul de consilier local am inițiat un proiect de hătârâre pentru o deratizare generală a comunei deoarece în comună se înregistrase cel mai mare număr de porci cu trchineloză. Specialiștii de la DSVSA Alba au confirmat că este necesară o deratizare generală și eu am întocmit documentația necesară. Primarul s-a opus total, iar deratizarea nu s-a mai făcut nici astăzi;

M-am opus consecvent majorării impozitelor către populație, dar, în anul 2013, după punerea în funcțiune a stației de epurare, primarul Damian a impus majorarea acestora cu circa 127 la sută, iar pentru anul 2016 a crescut din nou impozitul pe terenul intravilan și construcții;

Deoarece pășunea satului a fost desființată, tinerii din Teleac nu mai au unde să joace fotbal sau alte sporturi, am negociat cu investitorul și am stabilit că acesta va construi prin finanțare proprie construirea unei baze sportive la Teleac, dotată cu vestiare, băi și apă curentă;

În satul Teleac nu există nici un loc de joacă pentru copiii mici. Aceștia se mai retrag în curtea fostei școli din sat. Acolo este un loc îngust, inadecvat, fără lumină și cu risc de infectii deoarece a rămas WC-ul necurățat, cu mirosul și riscurile firești. Din aceste motive, am insistat și obținut promisiune că, lângă baza sportivă, va fi construit și un loc de joacă pentru copii, cu dotări moderne.

Am identificat surse și atras fonduri pentru construirea bisericii din Teleac prin depunerea documentațiilor și cererilor necesare atragerii de fonduri pentru construirea bisericii din Teleac, diminuând astfel efortul rămas asupra credincioșilor din sat.

Sunt doar câteva argumente că eu știu CE trebuie făcut în folosul OAMENILOR și am și SOLUȚII la problemele lor.

Pentru a putea să lucrez cu mai mult succes pentru locuitorii comunei Ciugud, vă invit să votați

Constantin BUCEA, Un PRIMAR pentru OAMENI,

Votați candidații PMP pentru Consiliul Local și Consiliul Județean!

Seriozitate, respect, legalitate!

Publicitate electorală PMP

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputat de Alba, Radu Tuhuț: „PSD a luat măsuri concrete pentru sprijinirea românilor cu venituri mici, dar și pentru sporirea investițiilor din fonduri europene!”

Publicat

în

Comunicat de presă| Deputat de Alba, Radu Tuhuț: „PSD a luat măsuri concrete pentru sprijinirea românilor cu venituri mici, dar și pentru sporirea investițiilor din fonduri europene!”

Coaliția de guvernare a decis lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice în valoare de 1,1 miliarde euro. Acestea reprezintă un sprijin real pentru România, pentru românii care au datorii sau venituri mai mici. Măsurile vor fi aplicate de la data de 1 iulie 2022.

Acestea vizează:
1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială.
B. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.
C. Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.
D. Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al Programului Național de Redresare și Reziliență. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Pentru PSD, este esențial ca în această perioadă să ajute cât mai mulți români cu venituri reduse, persoane vulnerabile, familii tinere și pensionari. La fel de importantă e dezvoltarea comunităților locale cu ajutorul programelor de finanțare europeană!

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,
Deputat PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Dragoș Crișan Consilier local USR – Aiud: Spitalul Municipal Aiud penalizat cu 856.055 lei pentru că a limitat nejustificat concurența la licitația pentru achiziția de echipamente medicale

Publicat

în

Comunicat de presă| Dragoș Crișan Consilier local USR – Aiud: Spitalul Municipal Aiud penalizat cu 856.055 lei pentru că a limitat nejustificat concurența la licitația pentru achiziția de echipamente medicale

Spitalului Municipal Aiud i s-a aplicat o corecție financiară foarte mare, în valoare de 856.055, lei de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Direcția Generală Programe Europene Infrastructură Mare, pentru că a limitat nejustificat concurența la licitația pentru achiziția de echipamente medicale.

„Consider că pierderea acestei sume mari de bani prin nerespectarea legii și prin incompetență, reprezintă un lucru extrem de grav pentru orașul nostru. Corecția financiară a fost efectuată prin două rapoarte de neconformitate emise de instituția de stat, care inițial nu ne-a fost prezentată în ședință, ci doar ulterior după ce am solicitat, în mod expres, acest lucru.

Cel mai grav aspect este că gaura de 856.055 lei a fost astupată prin reducerea cheltuielilor spitalului pentru materiale sanitare, medicamente, hrană pentru oameni, încălzire, iluminat și forță motrică, alte bunuri și servicii, materiale și prestări servicii cu caracter funcțional.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe scurt, incompetența este suportată de către cetățeni și nu de cei vinovați. În urma acestei corecții financiare, cetățenii bolnavi vor beneficia de materiale sanitare mai puține, de medicamente mai puține și în general de servicii mai proaste și nu din cauza personalului medical ci din cauza incompetenței și/ sau părtinirii unora aflați „la butoane”.
În data de 19 mai 2022 am fost chemați în ședința de Consiliu Local, pentru a aproba rectificarea bugetului Spitalului Municipal Aiud, în urma acestei corecții financiare, în valoare de 856.055 lei. Potrivit Procesului verbal nr. 14110/17.05.2022, suma de 856.055 lei care nu va mai fi finanțată din fonduri europene a determinat o reducere a sumelor destinate funcționării optime a Spitalului astfel:

1. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 385.000 lei, pentru materiale și prestări servicii cu caracter funcțional;
2. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 170.000 lei, pentru alte bunuri și servicii pentru întreținere și funcționare;
3. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 55.220 lei, pentru încălzit, iluminat și forță motrică;
4. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 80 lei, pentru hrană pentru oameni;
5. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 21.880 lei, pentru medicamente;
6. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 223.960 lei, pentru materiale sanitare;

Iată un pasaj extras din Raportul prin care i s-a aplicat corecția financiară Spitalului Municipal:

”Nici anunțul de participare/concesionare/invitația la procedura concurențială publicat/publicată nici documentația de atribuire sau răspunsurile autorității/entității contractante la solicitările de clarificări ale operatorilor economici nu descriu suficient de detaliat criteriile de atribuire împreună cu factorii de evaluare și ponderile acestora având astfel un efect de limitare nejustificată a concurenței (ca de exemplu, absența detaliilor suficiente ar fi putut avea un efect de descurajare a potențialilor ofertanți)”

În opinia acestei autorități a statului, Spitalul Municipal Aiud a descurajat concurența pentru a nu se depune mai multe oferte în procedura de licitație a materialelor medicale. Culmea-culmilor este că se discută tocmai despre achiziția acelor materiale medicale despre care aproximativ acum un an, colega mea, doamna consilier Nistea, afirma că sunt supraevaluate cu prețuri astronomice.

În loc să fie profund preocupate de acest subiect și de stabilirea vinovaților și de recuperarea sumelor, atât doamna primar cât și doamna viceprimar au afirmat că aceste corecții sunt obișnuite. M-au facut curios, sincer să fiu, cu aceste afirmații.

Consider că autoritățile competente trebuie să facă lumină în acest caz, chiar dacă consilierii PNL-UDMR au votat rectificarea bugetului spitalului și ”acoperirea găurii”. Consider că orașul nostru a fost prejudiciat direct sau indirect cu această sumă iar vinovații trebuie să plătească și nu cetățenii.

Supărată de intervențiile mele în legătură cu spitalul și cu operatorul de salubritate, doamna primar a afirmat în ședință faptul că eu am ajuns la apogeul incompetenței.

Consider că nu privește unde trebuie atunci când se referă la incompetență. Oare dânsa consideră competenți pe cei care prejudiciază acest oraș?

O să revin cu detalii și despre acest subiect cât și despre situația operatorului de salubritate dezbătută în CL.

Dragoș Crișan, Consilier local USR – Aiud


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Obiectivele lăsate în paragină de întreprinderile de stat pot fi preluate de administrațiile locale”. Legea, adoptată în Senat

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Obiectivele lăsate în paragină de întreprinderile de stat pot fi preluate de administrațiile locale”. Legea, adoptată în Senat

Senatul a adoptat ieri o nouă lege care vine în sprijinul administrațiilor locale, permițându-le să preia terenuri și clădiri din patrimoniul regiilor de stat și al societăților comerciale cu capital majoritar sau integral de stat, care nu mai sunt utilizate de către acestea pentru realizarea obiectului lor de activitate.

Sunt numeroase cazuri de acest gen în țară, inclusiv în județul Alba, în care blocuri, stadioane, hale sau terenuri sunt lăsate în paragină de ani de zile, insalubre și degradate, dar nu pot fi reabilitate și utilizate din cauză că societățile comerciale nu mai au nevoie de ele și nici nu au resurse să investească în ele, iar administrațiile locale, deși ar avea nevoie de ele, nu le pot prelua din cauza birocrației și a cadrului legal incomplet și alambicat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Plecând de la aceste necesități ale administrațiilor locale, dar și ale regiilor de stat și ale societăților comerciale cu capital majoritar sau integral de stat, am inițiat acest proiect de lege, tocmai pentru a ajuta comunitățile locale să preia obiectivele în cauză, la valoarea lor de inventar actualizată. Plătind această valoare de inventar actualizată se rezolvă și problema contabilicească a transferului acestor bunuri, care a constituit, până acum, principalul obstacol în calea realizării acestor transferuri. Soluția este una echitabilă și favorabilă pentru ambele părți, deoarece societățile scapă de niște active care le generează doar pierderi, iar administrațiile locale pot transforma aceste imobile în obiective folositoare pentru comunitate, mai ales că acum au numeroase oportunități de accesare a fondurilor europene și pot realiza proiecte importante de regenerare a acestor obiective și de repunere a lor în circuitul comunitar. Astfel, transferând de la stat la stat aceste obiective le putem transforma din ruine abandonate în obiective de interes pentru comunitate, folositoare cetățenilor.

Le mulțumesc pe această cale colegilor de la Ministerul Finanțelor și colegilor mei senatori din Comisia de Administrație Publică și din Comisia Juridică, cu care am dezbătut ieri îndelung acest proiect de lege și i-am adus amendamente importante, care au permis adoptarea sa de către plen și realizarea unei legi utile și deplin operabile.

Sorin Ioan BUMB,

Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare