Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Echipa Partidului Mişcarea Populară Alba – Oameni care au confirmat în viaţa profesională și au dat dovadă de un simţ civic aparte

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

sigla-pmpCandidaţi la Camera Deputaţilor:
1. Clement Negruţ
2. Boncea Fănel Bucurel
3. Petrean Gheorghe Iustin
4. Moldovan Angela
5. Hariton Paul
6. Panţa Lucian
7. Corcheş Dorel Valer

Candidaţi la Senat:
1. Ursaleş Traian
2. Vasile Sorin
3. Barstan Filofteia
4. Florea Emil

Oamenii cu care Partidul Mişcarea Populară Alba intră în cursa electorală din 11 decembrie sunt oameni care au confirmat în viaţa profesională, dar au dat dovadă şi de un simţ civic aparte. Sunt cetăţeni dintre noi care doresc să se implice în viaţa comunităţii din care fac parte şi să ridice nivelul de trai al semenilor lor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Aşa cum este firesc, în rândurile următoare vă prezentăm câteva idei din programul nostru de guvernare, adică planul Partidului Mişcarea Populară, pentru a reda României strălucirea pe care o merită.

Principiile noastre în ce priveşte munca sunt următoarele:

1. Piaţa forţei de muncă, complet liberalizată, într-o economie liberă;
2. Angajatorul nu trebuie afectat prin reglementări şi poveri fiscale excesive;
3. Angajatul trebuie să fie liber să muncească oricât doreşte;
4. Fiecare este responsabil pentru viaţa sa şi pentru bunăstarea personală şi familială;
5. Educaţia conduce la civilizaţie, formarea profesională oferă un loc de muncă; cele două sunt complementare, nu exclusive.

Considerăm că munca este şi trebuie să rămână principiul fundamental al dreptăţii sociale. Politica noastră în domeniul muncii este: cine munceşte trebuie să aibă mai mult decât cine nu munceşte.

Sănătatea este un alt domeniu crucial pentru noi. De aceea avem în vedere următoarele măsuri:

– Politici optime pentru a avea un pachet generic de servicii de sănătate disponibile pentru toţi cetăţenii României şi servicii specializate suplimentare pentru cât mai mulţi;
–  O modalitate optimă de definire a reţelei medicale, astfel încât să fie asigurat un serviciu medical de proximitate şi, în acelaşi timp, să dezvoltăm centre zonale ultramoderne;
– Politici eficiente pentru a opri exodul medicilor din România;
– Politici pentru a avea oameni sănătoşi, activi pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Educaţia a fost mereu o problemă în România. Modul în care ne formăm tinerii reprezintă viitorul acestei ţări. Educaţia precară este o sursă a sărăciei, corupţiei şi infracţionalităţii în societate. Nu este vorba doar de subfinanţare, ci şi de efectele negative ale unor practici precum copiatul, plagiatul, chiulul, indisciplina şi corupţia, care sunt privite cu toleranţă. Meritul nu mai este singurul criteriu de notare a elevilor, nici de recrutare şi promovare a profesorilor. Din toate aceste raţiuni, educaţia, formarea profesională şi cercetarea sunt priorităţi ale politicilor publice promovate de Partidul Mişcarea Populară. Sprijinim creşterea atractivităţii carierei didactice printr-o formare de calitate, o selecţie justă şi, mai ales, o răsplată adecvată printr-un buget pe măsură. Susţinem inovaţiile pedagogice, în primul rând în formarea pe tot parcursul vieţii.

Vom acţiona pentru refacerea învăţământului profesional, pentru ca piaţa muncii să orienteze proiectarea şi gestionarea sistemului de educaţie. Vom combate inechitatea şcolară, abandonul şcolar şi analfabetismul, în special la sate. Sprijinim accesul cât mai liber şi responsabil la resursele de date oferite de internet. Susţinem nevoia de a profita la maximum de pe urma tehnologiei informaţiei. De pildă, dezvoltarea tehnologiilor comunicării ar putea avea un impact profund asupra proceselor politice, prin creşterea gradului de informare în beneficiul cetăţeanului.

Partidul Mişcarea Populară Alba
Comandat de Partidul Mișcarea Populara CUI – 11160002


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Mircea Hava: Avem șansa cele mai mari acțiuni de prevenire a cancerului derulată, până acum, în Europa

FURDUI Alexandru

Publicat

în

E cuvântul care pe care nimeni n-ar vrea să-l audă, vreodată, ca diagnostic. Fiindcă atunci când vorbim de cancer, vorbim de ceva devastator. De o amenințare directă. De temeri, de vieți și familii distruse. O boală care ține întreaga lume într-o spaimă teribilă și a cărui leac nu este încă descoperit. Desigur, în această luptă inegală cu boala unii au biruit, însă numărul deceselor este de milioane pe an. De nemăsurat. Nici în cifre, nici în cuvinte.

Salut faptul că după o perioadă destul de îndelungată, aproape 20 de ani de la primul demers inițiat de Comisia Europeană ce se concentra cu recomandări clare pe lupta împotriva cancerului, suntem în fața unui nou start. În luna februarie a acestui an Parlamentul European a susținut și votat raportul Comisiei BECA, după un an și jumătate de dezbateri și audieri, iar recent Comisia Europeană a propus statelor membre o abordare actualizată și adaptată noilor realități.

Cu toate eforturile oamenilor de știință, cu toate progresele făcute în domeniul medical, cu toate lecțiile pe care ar fi trebuit să le învățăm după o criză medicală ca cea provocată de Covid19, sunt sigur că putem face mai mult. Plecând de la programe bine încropite, până la sume absolut necesare prin programe ca EU4Health- 38,5 milioane de euro sau Orizont Europa 60 de milioane de euro, care vor susține acțiunile concrete. Într-un sistem care să garanteze screening și tratament în mod egal, pentru oricine, oriunde în Uniune.

Elit - Gustul Desăvârșit

Rămân în zona de maxim interes tipurile de cancer care au cea mai mare consistență, cu ținta clară ca, până în 2025, ratele de screening pentru cancerele de sân, colon și uter să fie crescute simțitor, până la 90% din populație. Avem șansa cele mai mari acțiuni de prevenire a cancerului derulată, până acum, în Europa. Noile recomandări introduc sau revizuiesc segmente de vârstă și extinderea depistării precoce pentru afecțiuni oncologice precum cancerul de plămâni, sâni, prostată, colon sau uter. Să nu uităm o altă țintă, care din păcate pentru România a însemnat un eșec major, intensificare campaniilor de vaccinare anti-HPV.

În mod clar, rolul major este atribuit prevenției. Dar și legăturii dintre aceasta, diagnosticarea la timp și tratamentul adecvat, totul într-o rețea având baza în Centrul European Digital pentru Pacientul cu Cancer. Și respectând cu adevărat egalitatea distribuirii informației, a resurselor de tratament și rezultatelor din cercetare.

Și noi, românii, suntem datori să ne punem la adăpost de această boală nemiloasă. Suntem obligați să-i ținem piept și să-i punem STOP! Iar politicienii au obligația să scoată România din cel mai împovărător clasament cu putință, pentru ca sistemul medical să dea șansa la viață, nu statistici negre . Să facem din această luptă, sper cât mai curând posibil, doar o amintire urâtă. Pe care să o înlocuim cu speranță.

Mircea Hava europarlamentar PNL

Membru EPP


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Bumb, senator PNL Alba: Senatul a aprobat noi reduceri pentru prețul plătit de populație și IMM-uri la energie

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Comunicat de presă| Sorin Bumb, senator PNL Alba: Senatul a aprobat noi reduceri pentru prețul plătit de populație și IMM-uri la energie

Senatul a votat în această după-amiază, in calitate de primă camera sesizata, o serie de modificări ale legislației privind compensarea prețurilor la energie, modificări care ajuta populația și economia națională să treacă mai ușor prin criza energetica.

Alături de colegii mei din PNL, am introdus și eu mai multe amendamente, care vor rămâne în vigoare până în martie anul viitor, amendamente care se referă la prețul pe care cetățenii îl vor plăti pentru energia electrica consumata și la modul de calcul. Astfel, după îndelungi negocieri și consultări cu partenerii de coaliție, am reușit să cădem de acord că cei care au un consum mediu lunar de maxim 100 de kw/pe lună vor plăti maxim 0,68 lei/kw cu TVA inclus, iar cei care consumă între 100 și 255 de kw, vor avea un preț maxim de 0,80 lei/kw cu TVA inclus. Clienții casnici care utilizează echipamente medicale necesare efectuării unor tratamente și cei care au minim 3 copii în întreținere vor beneficia de tariful cel mai mic (0,68 lei/kWh), indiferent de consumul realizat.

Totodată, am prevăzut ca și în cazul IMM-urilor 85% din consumul mediu lunar realizat in anul 2021 să fie plafonat la un preț de maxim 1 leu/kw cu TVA inclus, doar diferența de 15% fiind facturată la prețul din contract. Aceiași prevedere se aplică și instituțiilor publice și lăcașurilor de cult.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru spitalele publice și private, pentru unitățile de învățământ, pentru furnizorii de servicii sociale, precum și pentru furnizorii regionali ai serviciilor de alimentare cu apă și canalizare, consumul integral de energie electrică se plafonează la un preț de maximum 1 leu/kw cu TVA inclus.

Am insistat, deasemenea, și am obținut acordul Senatului, ca plafonarea de maxim 1 leu/kw cu TVA sa se aplice și consumului integral de energie electrică realizat de întreprinderile publice carea administrează sau gestionează investiții în domeniul sportului, turismului balnear și/sau recuperării recuperare (Ocna Mureș).
În rândul consumatorilor non-casnici care beneficiază de tariful de maxim 1 leu/kWh, au mai fost incluse companiile din industria alimentară care au depozite frigorifice, centrele sportive gestionate de autorități publice, producătorii de medicamente și parcurile industriale.

In ceea ce privește gazele naturale, prețul pentru clienții casnici este de 0,31 lei/kw cu TVA inclus pentru consumatorii casnici, fără limită de consum și 0.37 lei/kw cu TVA inclus pentru consumatorii noncasnici, in limita a cel mult 50.000 MWh.

O alta prevedere deosebit de importantă, introdusa prin amendamentele adoptate astăzi de noi, în Senat, vizează stabilizarea preturi pe piata energiei. Astfel, producătorii de energie electrică, prin contracte bilaterale negociate direct, au obligația să vândă minim 70% din energia proprie din producția proprie doar furnizorilor care au în portofoliu clienți finali, destinată exclusiv pentru consumul acestora, distribuitorilor de energie și Transelectrica. Furnizorii care au în portofoliu clienți reprezentând minim 100.000 de locuri de consum au obligația de a încheia contracte la termen pe minim 3 ani, iar clienții finali mari vor încheia contracte la termen de 5 ani, care sa acopere minim 40% din consumul anual realizat in 2021.

Modificările adoptate azi de Senat merg mai departe la dezbatere in camera Deputaților. Sunt sigur că și colegii deputați vor discuta cu celeritate aceate prevederi legislative, astfel încât ele să intre rapid in vigoare.

Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

FOTO| Importanța liberalismului în județul Alba: Seminar liberal organizat de PNL la Palatul Cultural Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Importanța liberalismului în județul Alba: Seminar liberal organizat de PNL la Palatul Cultural Blaj

În cursul zilei de duminică, 25 septembrie, la Palatul Cultural Blaj a avut loc seminarul liberal organizat de PNL, cu tema importanța Liberalismului în Județul Alba.

„Ce trebuie înțeles, după un asemnea eveniment, este că implicarea și pasiunea de care această generație de tineri dă dovadă sunt singurele și cele mai sigure semne că putem avea o perspectivă optimistă, trecând peste toate aceste crize.

Aș spune, clar, că după acest seminar al tinerilor liberali, desfășurat la Blaj, rolurile se schimbă. Viziunea lor e mai importantă decât experiența noastră! Vă felicit și vă mulțumesc pentru șansa de a vă avea alături, în PNL Alba”, a scris Marius Hațegan, vicepreședintele CJ Alba, pe Facebook.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea