Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

(P) De ce e MacBook Pro unul dintre cele mai bune laptopuri de pe piață

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

MacBook Pro oferă o combinație de performanțe uluitoare și durată de viață lungă a bateriei. În plus, te vei îndrăgosti mai mult ca sigur de designul său elegant. Iată, pe scurt, avantajele și dezavantajele acestui tip de laptopuri:

Pro:

+ Performanță superbă

+ Durată de viață lungă a bateriei

+ Afișaj luminos și colorat

+ Tastatură confortabilă

Contra:

– Design care poate părea învechit (fără upgrade-uri semnificative de la modelele anterioare)

– Doar două porturi Thunderbolt

Uite, mai detaliat, ce ar trebui să știi înainte să cumperi acest model de laptop Apple.

teva informații generale despre MacBook Pro

Este un laptop cu o combinație imbatabilă de putere și rezistență, caracteristici care îl transformă într-un device fantastic. Indiferent de cât de mult vrei să îl soliciți, dispozitivul va funcționa excelent. Datorită procesorului M1, Apple Silicon din interiorul acestei bestii de doar 1 kilogram, modelul surclasează majoritatea laptopurilor care folosesc sistemul de operare Windows.

Când vine vorba de performanță absolută, MacBook-ul se bucură de primul loc în top. La fel de important, noul MacBook Pro întrece concurența în ceea ce privește durata de viață a bateriei cu mult, fiind vorba de nu mai puțin de 16 ore de autonomie.

Singurul aspect mai puțin plăcut îl constituie designul, care rămâne destul de asemănător cu cel al laptopurilor Apple obișnuite. Cu toate acestea, există modelul Pro de 13 inchi cu procesor M2 sau chiar cel cu ecran de 14 inchi, care include un cip M1 Pro sau M1 Max. Acesta este mai puternic, are un afișaj mai mare, mai multe porturi și o cameră web de 1080p, mai clară.

Cel mai mare concurent al modelului de 13 inchi este MacBook Air M1, care are un afișaj mai slab și o autonomie mai scurtă (dar grozavă) a bateriei împreună cu o placă video cu 7 nuclee.

Trebuie să știi de la început faptul că pentru orice MacBook va trebui să scoți din buzunar o sumă considerabilă. Deci, înainte de a-l cumpăra descoperă ce specificații tehnice fac din acest laptop unul care să merite toți banii.

Performanța pe care o atinge MacBook Pro

Cel mai simplu să observi performanța acestui laptop este să privești cum duce la capăt orice sarcină. Una dintre cele mai mari plângeri ale utilizatorilor cu privire la vechiul MacBook Core i5 din 2019 este că se poate bloca cu ușurință atunci când sunt multe file deschise în Google Chrome.

La un test cu 61 de file deschise, performanța a rămas solidă. Chiar dacă ai de jonglat cu mai multe conversații în Slack, streaming pe Spotify și un document de redactat, laptopul face față cu brio.

De asemenea, pentru utilizatorii care folosesc adesea Photoshop Elements pentru a edita imagini, acest dispozitiv Apple este excelent. Vechile MacBook-uri aveau nevoie de circa 22 de secunde pentru a încărca șabloanele, în timp ce noul MacBook Pro a redus timpul de încărcare la 13,29 de secunde. S-ar putea să nu pară o diferență uriașă, dar procesorul M1 îți va economisi o mulțime de timp de care ai nevoie mai ales atunci când ai programul foarte încărcat.

Pe platforma Geekbench 5.1, care măsoară performanța generală a laptopurilor, Apple a obținut un scor mai mare față de Dell Alienware XPS 13 și Asus ZenBook 13, iar ambele mașini includ procesoare Intel Core i7 din a 11-a generație.

Modelul Pro M1 i-a întrecut pe toți concurenții săi la testul de editare video Handbrake, care implică transcodarea unui clip 4K la 1080p. A durat doar 7 minute și 46 de secunde pentru a finaliza această sarcină, comparativ cu 18:22 pentru XPS 13 și 17:51 pentru ZenBook 13.

Bucură-te de o durată de viață a bateriei cât mai îndelungată

Aceasta este una dintre cele mai importante caracteristici care fac din modelul Pro unul dintre cele mai bune laptopuri. La un test al bateriei, care implică navigarea continuă pe internet prin Wi-Fi la 150 nits de luminozitate a ecranului, laptopul a avut o autonomie de 16 ore și 25 de minute.

Spre deosebire de mufele de alimentare Dell, cei de la Apple folosesc doar modelul Thunderbolt, care îl face foarte versatil.

Dacă totuși nu îți permiți un astfel de laptop sau îți dorești o alternativă mai ieftină, HP Pavilion 15 este o alegere potrivită.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

RMGC propune noi revendicări în România: se concentrează pe două inițiative cheie. Situația de la Roșia Montană.

Bogdan Ilea

Publicat

în

RMGC propune noi revendicări în România: se concentrează pe două inițiative cheie. Situația de la Roșia Montană Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), compania care administrează proiectul minier aurifer de la Roşia Montană, a cerut Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) să extindă licența de exploatare a zonei auro-argintifere pentru un termen suplimentar de cinci ani. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea