Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Cu tot sufletul, cu tot gândul bun și cu toată energia pentru albaiulieni!

Publicat

în

savaMulțumesc mult familiei mele, soțului meu, socrilor mei, cumnatelor și cumnaților, tuturor rudelor, prietenilor, albaiuliencelor și albaiulienilor care m-ați susținut încă de la început. M-am născut acum mai bine de patruzeci de ani în frumosul oraș Alba Iulia, pe atunci în plină dezvoltare industrială, într-o familie superbă: mama, contabilă, tata, funcționar în oraș. Mai am o soră, care este ca mine, economist de profesie.

De la primii ani de grădiniță și până la ultima zi de facultate, toată educația am primit-o în acest oraș, de la oameni minunați: părinții mei, bunicii mei, educatoarele, învățătoarea mea, profesorii mei din școala generală – Georgeta Ciobotă la limba și literatura română, profesorii mei din facultate și mulți alți profesori, oameni deosebiți și de mare profesionalism, pe care nu i-am enumerat aici. De la ei am învățat că „cinstea-i cea mai de preț, găsește-o ca pe acul în carul cu fân”, „bine faci, bine găsești”, „cu răbdarea treci și marea”. Tuturor le mulțumesc și le spun că îi port mereu în minte și în suflet. Vacanțele le-am petrecut mai mult la țară, la bunicii din partea mamei, pentru că bunicii din partea tatei s-au dus destul de repede. Din timpul facultății am început să lucrez la o firmă de asigurări din Alba Iulia, apoi la o bancă din oraș, după care am plecat la muncă și schimburi de experiență în Ungaria, Italia, Elveția, Franța. Acolo am participat la multe târguri și expoziții, la schimburi culturale între diverse naționalități, am vizitat parcuri industriale pentru viitoare colaborări și pentru a vedea modul lor de a face afaceri și tehnologia folosită. Am urmat chiar și un curs în domeniul turismului pentru a afla cum își promovează ei mai bine produsele, orașele, tradițiile, cultura.

În timpul anilor petrecuți acolo, am cunoscut câțiva mari investitori italieni și elvețieni, o parte au investit deja în România la Iași, Călărași, București, unul mai mic chiar în Alba Iulia. Ca economist, provocarea mea a fost să aflu cum au reușit ei să se dezvolte economic atât de mult, încât să ofere de lucru conaționalilor lor și încă multor străini. Și am aflat. Ei au înțeles că dacă investitorii nu vin, trebuie să te duci tu la ei, că dacă nu-ți construiești suficientă tehnologie, poți cumpăra de la alții mai dezvoltați care abia așteaptă să se scape de ea, că mai mulți investitori mici se pot uni pentru a deschide și conduce societăți mari pe acțiuni.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea au creat parteneriate între stat și mediul privat pentru a se ajuta reciproc: statul să asigure constanța producției găsind comenzi pentru fabrici chiar și în străinătate prin vizite pentru dezvoltarea relațiilor comerciale efectuate de politicieni și oameni de afaceri, iar privații să garanteze respectarea salarizării și a grilelor de salarizare pentru muncitori, precum și plata taxelor către stat. După întoarcerea mea în orașul natal, am colaborat cu mai multe asociații din oraș ca lector, iar apoi consilier profesional. Lucrând mereu cu oamenii, am aflat dificultățile și lipsurile lor. Nu am făcut și nu fac parte din nici un partid politic.

Ca albaiuliancă îmi doresc: 1. atragerea investitorilor români și străini serioși, de nivel european; 2. îmbunătățirea asistenței medicale și sociale; 3. continuarea modernizării orașului, construirea de noi locuri de parcare, reabilitarea zonelor abandonate; 4. asigurarea în continuare și extinderea gratuității pe transportul public local pentru mai mulți beneficiari și mai multe zone; 5. continuarea promovării orașului și a produselor autohtone pentru dezvoltarea turismului și a producției locale.

Împreună pentru un oraș minunat! Cu mult respect, Economist Anca-Iuliana Sava, Candidat independent la Primăria Alba Iulia

Publicitate electorală, Anca-Iuliana Sava, candidat independent la Primăria Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

În acest weekend a avut loc o întâlnire a membrilor USR la malul Mării Negre, unde au fost prezenți parlamentari, primari, președinți de filiale județene și aleși locali.

„Concluzia acestei întâlniri este una clară: vom continua lupta și nu o să renunțăm, chiar dacă ne luptăm cu un guvern format din PNL și PSD. Am intrat în politică cu scopul de a schimba România, de a reforma instituțiile statului și de a apăra interesele cetățeanului când vine vorba de risipa banului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Politica este un maraton, am plecat în 2016 o mâna de oameni, iar acum suntem prezenți în toată țara, avem primari care guvernează local și o fac foarte bine. Primarii USR au de guvernat local pentru aproximativ 1,7 milioane de români și au datoria de a face o comunitate mai bună pentru aceștia. Putem vorbi de rezultate vizibile în aceste administrații, primăriile sunt deschise cetățenilor, banul public este cheltuit responsabil și transparent, se urmăresc investițiile pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului și nu pentru firmele de partid.

În 2020 am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari USR și acest lucru ne obligă să sesizăm derapajele coaliției sărăciei formate din PNL și PSD. Totodată, avem datoria de a lupta ca pensiile speciale să fie eliminate, chiar dacă PSD și PNL se opun acestui lucru.

În 2024, USR va fi o adevarată forță politică liberală, reformatoare și proeuropeană!

USR va continua lupta!”, declară deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare