(P) Corneliu Olar: ”Cioloș repară nedreptatea lui Ponta, care a interzis vânzarea lemnelor de foc direct către populație”

În urma intervențiilor făcute de Partidului Național Liberal, care a solicitat reglementarea, în regim de urgență, a crizei lemnelor de foc, ce risca să afecteze circa 3,5 milioane de gospodării din România, o primă măsură a fost luată, Romsilva suplimentând cantitatea de lemn de foc destinată aprovizionării populației.

olarAstfel, Romsilva va valorifica către populație circa 230 de mii de metri cubi de lemn, față de 177,5 mii de metri cubi de lemn deja puși pe piață. La nivelul județului Alba, această măsură se traduce într-o creștere cu 12 mii de metri cubi a cantității de lemn de foc destinată direct populației, cantitate ce va fi recoltată și livrată până la sfârșitul anului.

ELIT

Ceea ce a generat această criză fără precedent, ce a afectat întreaga țară, este decizia guvernului condus de Victor Ponta, care a stabilit că lemnul de foc poate fi achiziționat doar prin intermediari, iar persoanelor fizice li s-a luat dreptul de a cumpăra direct lemn de foc.

Chiar dacă pentru moment situația a fost a fost dezamorsată prin intervențiile făcute de PNL, liberalii cred că este necesar un act normativ clar, prin care să fie sprijiniți și îndrumați, de către Direcțiile Silvice și Romsilva, micii proprietari de păduri care vor să pună pe piață lemne de foc, pentru a restabili echilibrul între cerere și ofertă și pentru a ajuta la reconfigurarea pieței lemnului de foc. Populația trebuie să aibă posibilitatea de a cumpăra lemn de foc direct de la producător, fără intermediari, pentru a evita astfel creșterea artificială a prețurilor, ce ar face ca încălzirea cu lemne să devină mai scumpă decât încălzirea cu gaze sau cea în sistem centralizat.

Corneliu OLAR, Deputatul Moților

Publicat de UNIREA PRES SRL la comanda PNL Alba
Cod unic mandatar financiar PNL: 11160004

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...