Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Corneliu Olar: ”Cioloș repară nedreptatea lui Ponta, care a interzis vânzarea lemnelor de foc direct către populație”

Ziarul Unirea

Publicat

în

În urma intervențiilor făcute de Partidului Național Liberal, care a solicitat reglementarea, în regim de urgență, a crizei lemnelor de foc, ce risca să afecteze circa 3,5 milioane de gospodării din România, o primă măsură a fost luată, Romsilva suplimentând cantitatea de lemn de foc destinată aprovizionării populației.

olarAstfel, Romsilva va valorifica către populație circa 230 de mii de metri cubi de lemn, față de 177,5 mii de metri cubi de lemn deja puși pe piață. La nivelul județului Alba, această măsură se traduce într-o creștere cu 12 mii de metri cubi a cantității de lemn de foc destinată direct populației, cantitate ce va fi recoltată și livrată până la sfârșitul anului.

Ceea ce a generat această criză fără precedent, ce a afectat întreaga țară, este decizia guvernului condus de Victor Ponta, care a stabilit că lemnul de foc poate fi achiziționat doar prin intermediari, iar persoanelor fizice li s-a luat dreptul de a cumpăra direct lemn de foc.

Chiar dacă pentru moment situația a fost a fost dezamorsată prin intervențiile făcute de PNL, liberalii cred că este necesar un act normativ clar, prin care să fie sprijiniți și îndrumați, de către Direcțiile Silvice și Romsilva, micii proprietari de păduri care vor să pună pe piață lemne de foc, pentru a restabili echilibrul între cerere și ofertă și pentru a ajuta la reconfigurarea pieței lemnului de foc. Populația trebuie să aibă posibilitatea de a cumpăra lemn de foc direct de la producător, fără intermediari, pentru a evita astfel creșterea artificială a prețurilor, ce ar face ca încălzirea cu lemne să devină mai scumpă decât încălzirea cu gaze sau cea în sistem centralizat.

Corneliu OLAR, Deputatul Moților

Publicat de UNIREA PRES SRL la comanda PNL Alba
Cod unic mandatar financiar PNL: 11160004

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea