Rămâi conectat

Actualitate

(P) 5 modalități prin care o draperie poate schimba complet aspectul unei camere

Publicat

în

Cauți să reîmprospătezi aspectul camerei tale? Unul dintre cele mai simple metode prin care poți face acest lucru este să schimbi sau să pui o draperie.

Draperiile se utilizează de zeci de ani și nu folosesc doar pentru a bloca lumina sau a oferi intimitate, ci sunt și o parte importantă a design-ului de interior. De multe ori ferestrele sunt neglijate, iar tot ce ai nevoie pentru a schimba complet aspectul casei tale pot fi niște draperii noi. Iată mai jos 5 modalități prin care o draperie poate fi cel mai bun mod de a reîmprospăta design-ul unei camere.

Ia în considerare câtă lumină ai nevoie

Electrica Furnizare Discount

După cum spuneam, o draperie este utilizată pentru a bloca lumina soarelui, de aceea este foarte important să înțelegi cam câtă lumină vrei să ai în cameră. Pentru dormitor, pentru a avea un spațiu mai intim și mai odihnitor, poți opta pentru draperii opace sau în culori mai închise. Pentru un birou poți opta pentru draperii în culori deschise ce permit luminii să treacă. În acest fel vei rămâne concentrat la muncă sau la învățat. Pentru camera unui copil poți opta pentru draperii cu eroii lor preferați sau cu diverse modele distractive ce vor schimba complet aspectul camerei lor. Iar pentru living poți opta pentru draperii în culori mai calde, poate chiar opace, mai ales dacă vrei să faci seri de vizionare de filme.

Pot fi o pată de culoare

Poți alege o draperie care să fie o pată de culoare în cameră, mai ales dacă pereții și mobilierul sunt în culori neutre. O draperie poate fi un mod inedit de a aduce ceva diferit camerei. Având o multitudine de culori, modele, materiale, texturi și design-uri, draperia este cea mai simplă modalitate prin care poți oferi camerei puțină personalitate și stil. Posibilitățile sunt nenumărate!

Primitor și plăcut

Când transformi un spațiu nu ține doar de partea estetic vizuală. Sunt și alte aspecte ce trebuie luate în considerare, cum ar fi cât de primitor și plăcut este camera sau spațiul pe care îl transformi. O draperie este un mod perfect prin care poți transforma o cameră ce pare rece într-un spațiu cald și primitor. Poți face acest lucru prin achiziționarea unor draperii izolatoare care să respingă frigul. De asemenea, poți opta pentru modele de draperii în culori calde, cu texturi moi și plăcute și modele simple și delicate.

Fă-ți camera să pară mai înaltă

O draperie te poate ajuta să faci o cameră să pară mai înaltă și, prin urmare, mai aerisită. În loc să alegi draperii scurte, care se termină puțin sub geam, poți opta pentru draperii mult mai lungi până la podea și atârnate din tavan. Acest lucru se pretează în special în apartamente unde spațiul este mai restrâns și, în mod special în living unde îți dorești un aspect mai spațios. Este doar o iluzie optică, însă poate fi o modalitate foarte bună de a schimba aspectul camerelor.

Schimbă complet ambianța

Nu în utlimul rând, o draperie este un mod foarte simplu de a schimba complet ambianța unei camere. În funcție de stilul pentru care vrei să optezi, draperiile pot dicta cât de formal sau informal arată o cameră. Materialele scumpe, detaliile prețioase și elementele decorative clasice oferă un aer regal camerei, în timp ce materialele neutre și simple oferă un aer mai casual. După ce te-ai decis ce tip de ambianță îți dorești, poți să alegi draperiile în mod corespunzător. Cu siguranță ai multe variante din care poți alege, și nu uita că poți mixa și culorile dar și textura materialului.

Alegerea unei draperii ar trrebui să fie un lucru simplu și distractiv dacă țineți cont de sfaturile prezentate mai sus. Cu siguranță vă va schimba complet aspectul camerei și nu veți regreta că ați investit în draperiile potrivite. Tot ce trebuie să faceți este să vă decideți asupra unui stil și să începeți căutările.

Publicitate

Actualitate

Aventură pe două roți : bărbat din Săsciori prins de polițiști în timp ce conducea un moped neînmatriculat, fără carnet, pe DN7

Publicat

în

Aventură pe două roți : bărbat din Săsciori prins de polițiști în timp ce conducea un moped neînmatriculat, fără carnet, pe DN7

La data de 4 august 2021, în jurul orei 20.30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un bărbat, de 31 ani, din comuna Săsciori, în timp ce conducea, pe DN 7, pe raza localității Balomiru de Câmp, un moped neînmatriculat sau neînregistrat în circulație și fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

STAREA DE ALERTĂ ar putea fi prelungită. ASTĂZI ședință CNSU, înainte de ședința de Guvern 

Publicat

în

STAREA DE ALERTĂ ar putea fi prelungită. ASTĂZI ședință CNSU, înainte de ședința de Guvern

Ședință a CNSU, înainte de ședința de Guvern – Ar putea fi prelungită starea de alertă

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) se reuneşte joi, înainte de şedinţa de Guvern, la finalul acesteia urmând a fi făcută publică hotărârea adoptată.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, înaintea şedinţei de Guvern, va avea loc o şedinţă a CNSU.

Electrica Furnizare Discount

„La finalul şedinţei vom face publică Hotărârea adoptată”, a arătat sursa citată.

CNSU ar putea decide prelungirea stării de alertă, având în vedere că hotărârea anterioară în acest sens prevedea prelungirea, din 12 iulie, cu 30 de zile.

Datele anunţate în ultimele două zile de autorităţi indică o creştere a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, fiind depăşit pragul de 200 de cazuri noi pe zi.

Şedinţa de Guvern va avea loc la ora 13.30, iar pe ordinea de zi se află un proiect de ordonanţă de urgenţă privind abrogarea art. 72 alin. (1) al Ordonanţei de urgenţă nr. 70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, precum şi a altor acte normative, precum şi un proiect de hotărâre pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii şi a întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie – IMM Invest România, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 282/2020.

Alte decizii vor fi anunţate la final.

Citește mai mult

Actualitate

Ce se înțelege prin comportament agresiv la volan? Poliția pregătește sancțiuni dure – proiect

Publicat

în

Ce se înțelege prin comportament agresiv la volan? Agresivitatea la volan sau ”road rage” . Poliția pregătește sancțiuni dure – proiect

Conform unui proiect al Poliției române menit să reducă accidentele din trafic, decesele rezultate în urma acestora, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, se prevede că un ”comportament agresiv” în trafic se va sancționa cu amenda și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile. Ce intră în categoria ”comportament agresiv”.

Prin comportament agresiv se înțelege efectuarea, pe drumul public, de către conducătorul de vehicul, a uneia dintre următoarele manevre:

Electrica Furnizare Discount

a) deplasarea succesivă de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depășirii unui șir de vehicule care circulă în același sens;

b) întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor;

c) pornirea vehiculului de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roților motoare;

d) circulația cu vehiculul la o distanță foarte redusă față de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât și în lateral, de natură a intimida conducătorul acestuia;

e) folosirea repetată a semnalelor sonore și/sau luminoase de natură a obliga nejustificat conducătorul de vehicul care circulă în fața sa să elibereze banda de circulație;

f) conducerea mopedului sau motocicletei având în contact cu drumul numai una dintre roți;

g) mersul cu spatele cu vehiculul în scopul intimidării celorlalți participanți la circulație care circulă în spatele acestuia;

h) realizarea intenționată a unui derapaj controlat al vehiculului în vederea întoarcerii sau rotirii acestuia;

i) conducerea intenționată a unui vehicul prin accelerarea repetată a motorului, de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului public.”

Astfel, executarea, de către conducătorul de autovehicul, pe autostradă, a manevrei de întoarcere sau de mers înapoi, circulația în sens contrar direcției de mers pe calea unidirecțională, circulația sau traversarea de pe un sens de circulație pe celălalt prin zonele interzise, respectiv prin zona mediană sau racordurile dintre cele două părți carosabile va constitui contravenție și se va sancționa cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile.

Pentru aceasta, Poliția cere ca mai mulți ,,actori” să-și aducă aportul, fiecare conform competențelor, iar participanții la trafic trebuie să dea dovadă de mai multă responsabilitate.

Potrivit aceluiași proiect de act normativ, circulația nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgență a autostrăzilor va constitui contravenţie şi se va sancţiona cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

De asemenea, se are în vedere la nivelul MAI, reanalizarea cadrului legal ce reglementează procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere, în scopul creșterii nivelului de pregătire a conducătorilor de autovehicule, soluție ce ar contribui la reducerea numărului de accidente rutiere.

În primele 7 luni ale acestui an, principalele 3 cauze generatoare de accidente rutiere grave, în urma cărora au decedat persoane, se prezintă astfel:

1. Viteza neadaptată la conduțiile de drum – 106 accidente, în urma cărora au decedat 119 persoane, iar alte 38 au fost grav rănite.

2. Traversare neregulamentară pietoni – 75 de accidente, în urma cărora au decedat 76 de persoane, iar alta a fost grav rănită.

3. Pietoni pe partea carosabilă – 58 de accidente, în urma cărora au decedat 58 de persoane.

sursă: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare