Rămâi conectat

Actualitate

(P) 5 modalități prin care o draperie poate schimba complet aspectul unei camere

Andreea Ștefan

Publicat

în

Cauți să reîmprospătezi aspectul camerei tale? Unul dintre cele mai simple metode prin care poți face acest lucru este să schimbi sau să pui o draperie.

Draperiile se utilizează de zeci de ani și nu folosesc doar pentru a bloca lumina sau a oferi intimitate, ci sunt și o parte importantă a design-ului de interior. De multe ori ferestrele sunt neglijate, iar tot ce ai nevoie pentru a schimba complet aspectul casei tale pot fi niște draperii noi. Iată mai jos 5 modalități prin care o draperie poate fi cel mai bun mod de a reîmprospăta design-ul unei camere.

Ia în considerare câtă lumină ai nevoie

După cum spuneam, o draperie este utilizată pentru a bloca lumina soarelui, de aceea este foarte important să înțelegi cam câtă lumină vrei să ai în cameră. Pentru dormitor, pentru a avea un spațiu mai intim și mai odihnitor, poți opta pentru draperii opace sau în culori mai închise. Pentru un birou poți opta pentru draperii în culori deschise ce permit luminii să treacă. În acest fel vei rămâne concentrat la muncă sau la învățat. Pentru camera unui copil poți opta pentru draperii cu eroii lor preferați sau cu diverse modele distractive ce vor schimba complet aspectul camerei lor. Iar pentru living poți opta pentru draperii în culori mai calde, poate chiar opace, mai ales dacă vrei să faci seri de vizionare de filme.

Pot fi o pată de culoare

Poți alege o draperie care să fie o pată de culoare în cameră, mai ales dacă pereții și mobilierul sunt în culori neutre. O draperie poate fi un mod inedit de a aduce ceva diferit camerei. Având o multitudine de culori, modele, materiale, texturi și design-uri, draperia este cea mai simplă modalitate prin care poți oferi camerei puțină personalitate și stil. Posibilitățile sunt nenumărate!

Primitor și plăcut

Când transformi un spațiu nu ține doar de partea estetic vizuală. Sunt și alte aspecte ce trebuie luate în considerare, cum ar fi cât de primitor și plăcut este camera sau spațiul pe care îl transformi. O draperie este un mod perfect prin care poți transforma o cameră ce pare rece într-un spațiu cald și primitor. Poți face acest lucru prin achiziționarea unor draperii izolatoare care să respingă frigul. De asemenea, poți opta pentru modele de draperii în culori calde, cu texturi moi și plăcute și modele simple și delicate.

Fă-ți camera să pară mai înaltă

O draperie te poate ajuta să faci o cameră să pară mai înaltă și, prin urmare, mai aerisită. În loc să alegi draperii scurte, care se termină puțin sub geam, poți opta pentru draperii mult mai lungi până la podea și atârnate din tavan. Acest lucru se pretează în special în apartamente unde spațiul este mai restrâns și, în mod special în living unde îți dorești un aspect mai spațios. Este doar o iluzie optică, însă poate fi o modalitate foarte bună de a schimba aspectul camerelor.

Schimbă complet ambianța

Nu în utlimul rând, o draperie este un mod foarte simplu de a schimba complet ambianța unei camere. În funcție de stilul pentru care vrei să optezi, draperiile pot dicta cât de formal sau informal arată o cameră. Materialele scumpe, detaliile prețioase și elementele decorative clasice oferă un aer regal camerei, în timp ce materialele neutre și simple oferă un aer mai casual. După ce te-ai decis ce tip de ambianță îți dorești, poți să alegi draperiile în mod corespunzător. Cu siguranță ai multe variante din care poți alege, și nu uita că poți mixa și culorile dar și textura materialului.

Alegerea unei draperii ar trrebui să fie un lucru simplu și distractiv dacă țineți cont de sfaturile prezentate mai sus. Cu siguranță vă va schimba complet aspectul camerei și nu veți regreta că ați investit în draperiile potrivite. Tot ce trebuie să faceți este să vă decideți asupra unui stil și să începeți căutările.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea