Rămâi conectat

Ştirea zilei

Orele în particular pot ridica nota la examene chiar și cu trei puncte. Cîmpeanu: Niciun stat nu poate opri un părinte care își susține copilul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 70% dintre elevii cu media peste 8 la Bacalaureat au făcut pregătire suplimentară. O spun chiar profesorii, în cadrul unui sondaj realizat recent.

Referitor la fenomenul meditațiilor, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Digi24 că elevii fac pregătire suplimentară în toate statele chiar și în cele cu un sistem de educație considerat mai avansat decât în România.

În pandemie, jumătate dintre elevii din România care au participat la acest studiu au făcut meditații pentru Bacalaureat. Părinții lor au sperat astfel că vor compensa lipsurile acumulate în perioada școlii online. Pregătirea suplimentară a însemnat, însă, un efort financiar uriaș pentru unele familii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ministrul Educației a explicat că în orice alt stat este întâlnit acest fenomen de susținere a pregătire a copiilor prin meditații.

„Problema e de echitate. Principala problemă în învățământul românesc e de asigurare a unui acces echitabil la aceste forme de pregătire, pentru că nu toată lumea și-o permite. De aceea am susținut programul orelor remediale, adică meditațiile în școală. Este un program care trebuie continuat.

Întrebarea e dacă profesorii au dreptul să facă meditații cu propriii elevi”, a afirmat Sorin Câmpeanu.

Ministrul a dat ca exemplu situația din Franța, unde copiii rămân la școală 3, 4 ore pentru pregătire suplimentară.

„În România, cine a apelat la orele remediale a avut o șansă în plus.

Vom susține un program de pregătire suplimentară în școală, care să fie echitabil.

Niciun stat nu va putea și nu va trebui să oprească un părinte care vrea să susțină propriul copil. Noi susținem această pregătire cu meditații în școală”, a afirmat ministrul.

Sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| COMOARA găsită în județul Alba: Ce se știe despre monedele romane găsite la Jidvei și Noșlac

Ziarul Unirea

Publicat

în

COMOARA găsită în județul Alba: Ce se știe despre monedele romane găsite la Jidvei și Noșlac

Mai multe monede antice au fost descoperite prin detecție în județul Alba, în localitățile Jidvei și Noșlac, lucru ce reprezintă o descoperire de-o importanță deosebită pentru cercetătorii din județul nostru și nu numai.

Într-o conferință de presă organizată de Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, arheologul George Bounegru a oferit o serie de informații referitoare la cele mai noi piese din colecția instituției.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Cele două tezaure pe care le-am prezentat astăzi, au fost descoperite în localitățile Jidvei și Noșlac și au fost descoperite cu ajutorul detecției de metale, iar pentru recuperarea contextului arheologic au fost trimise autorizații de diagnostic arheologic.

Am mers, am procedat la fața locului, la o cercetare în teren și am recuperat și restul lăsat acolo. Tezaurul de la Jidvei a fost descoperit într-o pădure, se afla la o mică suprafață deasupra solului.

Probabil au fost depuse într-un suport textil, de pânză și s-au aflat concentrate într-o groapă de aproximativ 20 de centimetri adâncime. Primul tezaur provine de undeva de la mijlocul secolului al doilea, iar celelalte, de epocă dacică, secolul al doilea înainte de Hristos.

Al doilea tezaur, cel de la Noșlac, este de epocă romană clasică, avem monede de la Traian și, din ce am observat la prima vedere, se întind pe întreg parcursul secolului al doilea, până la Septimius Severus. Sunt piese foarte valoroase. Sunt ultimele tezaure intrate în colecția Muzeului Național al Unirii. Cel puțin primul tezaur, nu știu să avem piese similare în colecția muzeului și merită cu prisosință să fie depuse într-o sală specializată în cadrul muzeului”, a transmis arheologul George Bounegru, din partea Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Calculatoare SFF și pentru aplicații grafice, pentru angajații Primăriei Alba Iulia. Licitația de aproape 400.000 de lei, lansată în SEAP 

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Calculatoare SFF și pentru aplicații grafice, pentru angajații Primăriei Alba Iulia. Licitația de aproape 400.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziție în cadrul proiectului „Echipamente hardware – calculatoare pentru Primăria municipiului Alba Iulia”. Valoarea totală estimată este de 388.000 lei, fără TVA.

SPECIFICAŢII TEHNICE

Calculator desktop SFF şi monitor
DELL Optiplex 3000 SFF sau echivalent

Procesor – I5-12500: Gen. 12, 18 MB cache, 6 cores, 12 threads, 3.00 GHz to 4.60 GHz Turbo, 65 W
Memorie – 8 GB, 1 X 8 GB, DDR4, 3200 MHz, Max 64 GB
Stocare SSD – 512 GB, M2 PCIe NVMe
Video – Integrat UHD

Elit - Gustul Desăvârșit
Calculator pentru aplicaţii grafice
DELL Precision 3660 sau echivalent

Procesor – I9-12900: Gen. 12, 30 MB cache, 16 cores, 24 threads, 2.4 GHz to 5.10 GHz Turbo, 65 W
Memorie – 32 GB, 2 x 16 GB, DDR5, 4400 MHz, Max 64 GB
Stocare SSD – 1 TB, M2 PCIe NVMe HDD 2 TB 7200 rpm, SATA
Model placă video – NVidia T1000, 4GB GDDR6, 4 DP ports


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| S-a deschis primul magazin DECATHLON din județul Alba, în incinta Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

S-a deschis primul magazin DECATHLON din județul Alba, în incinta Alba Mall

Primul magazin Decathlon din județul Alba și-a deschis porțile pentru clienți, joi, 10 noiembrie 2022, în incinta Alba Mall, din Alba Iulia.

Așteptarea a luat sfârșit pentru pasionații de sport din județul Alba și nu numai. Mult așteptatul magazin Decathlon a fost deschis pentru clienții pasionați de sport.

Elit - Gustul Desăvârșit

Magazinul este amplasat în locul fostului magazin Altex, pe o suprafață de peste 1000 de metri pătrați și vine în întâmpinarea nevoilor cetățenilor din Alba Iulia în materie de articole sportive.

Decathlon se concentrează pe modul în care poate oferi echipament sportiv la cel mai bun raport calitate – preț: ”Fie ca este vorba despre ambalaje economice, maximizarea inovării sau a investiției în personal, de 40 de ani facem sporturile mai accesibile pentru sute de milioane de oameni din întreaga lume.

Produsele magazinului au rolul de a încuraja toate persoanele să practice sport în mod regulat, indiferent de abilități sau statut. Datorită calității și prețului, îți poți permite toate articolele necesare pentru a practica cu încredere sportul tău preferat. Obiectivul nostru este să construim o relație de durată cu latura ta sportivă. De fapt, fericirea ta este pasiunea noastră. Strategia noastră este să îmbunătățim calitatea vieții prin încurajarea practicării sportului în mod regulat.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea