Ordonanța militară: Slujbele se mută în online. Botezurile, cununiile și înmormântările se pot oficia cu MAXIMUM 8 persoane

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia
Ordonanța militară: Slujbele se mută în online. Botezurile, cununiile și înmormântările se pot oficia cu MAXIMUM 8 persoane

În urmă cu puțin timp, Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne a anunțat că slujbele vor fi oficiate fără credincioși în interiorul lăcașelor de cult. În cazul cununiilor, botezului, înmormântări, numărul participanților este restricționat la 8.

Potrivit Ordonanței militare nr.1/2020 privind unele măsuri de primă urgență, care privesc aglomerările de persoane, publicată în Monitorul Oficial al României, a fost completat, după cum urmează:

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

La articolul 2 s-au introdus două noi alineate, alin.(2) și (3), cu următorul cuprins:

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine
  • Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.
  • Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419