Orașul Cugir – Situația la zi privind COVID -19:  9 cazuri  confirmate cu infecție și 56 de personae în izolare

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență, întrunit în data de 10 aprilie, a fost prezentată situația orașului Cugir în contextual pandemiei și a Situației de Urgență.

Până la această dată, pe teritoriul orașului Cugir există 9 cazuri confirmate cu COVID-19. Dintre persoanele infectate, 5 se află internate la Spitalul Municipal Blaj, iar celelalte 2 sunt spitalizate la Spitalul Municipal Aiud.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Vă reamintim că potrivit Strategiei județene de prevenire/combatere a infecției cu noul coronavirus, Spitalul Orășenesc Cugir nu este centru de tratare COVID-19. Potrivit datelor prezentate de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență, în momentul de față 23 de familii, însemnând 56 de personae, se află în izolare la domiciliu.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Trebuie spus, că de la începutul Stării de Urgență și până în momentul de față, au ieșit din izolare 144 de persoane. La nivelul Orașului Cugir au fost evaluate de către SPAS Cugir 2516 persoane vârstnice, dintre care 193 sunt în risc crescut, iar 627 sunt în risc mediu.

Acest lucru înseamnă că 820 de vârstnici au nevoie de sprijin pentru cumpărături și pentru ridicarea de rețete și tratament medical. În ultimele aroximativ 2 săptămâni, personalul SPAS a onorat 93 de astfel de comenzi, dintre care 54 pentru alimente și 39 pentru medicamente.

Ca măsură împotriva răspândirii coronavirus, Primăria Cugir va continuă acțiunea de dezinfectare a scărilor de bloc, a străzilor, trotuarelor, locurilor de joacă pentru copii și parcurilor. Începând din 10 aprilie va demara și montarea de dispensere cu soluții dezinfectante la fiecare scară de bloc.

Constantin PREDESCU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419