Ora de liniște 2023: Care sunt intervalele orare la care oamenii trebuie să nu facă gălăgie
Ora de liniște 2023: Care sunt intervalele orare la care oamenii trebuie să nu facă gălăgie
Legea stabilește clar intervalele orare la care oamenii trebuie să nu facă gălăgie, însă unele administrații de proprietari pot stabili programul propriu de liniște.
Legea stabilește că între 22.00 și 08.00 şi între orele 13.00 și 14.00, locatarii nu trebuie să facă zgomot.
Asociațiile de proprietari pot decide, însă, în cadrul adunărilor general, propriul orar de liniște. De aceea, nu e de mirare că, în anumite blocuri, liniștea trebuie păstrată zilnic în intervalul orar 13.00-16.00.
Amenzi pentru cei care nu respectă orele de linişte
Cei care nu respectă orele de linişte la bloc riscă amenzi de până la 1.500 de lei. Suma se măreşte în cazul în care persoana vizată nu este la prima abatere.
Ba, mai mult, se poate ajunge chiar într-acolo încât o persoană să execute ore de muncă în folosul comunităţii, în cazul în care nu respectă orele de linişte la bloc.
Autorităţile susţin că cel mai bine ar fi ca, în cazul în care o persoană nu respectă programul orelor de linişte la bloc, să solicitaţi intervenţia poliţiştilor. În mod normal aceştia ar trebui să intervină cu aparate speciale pentru măsurarea nivelului de zgomot şi să aplice sancţiuni, conform Știri de Cluj.
Renovarea apartamentului îți poate aduce o AMENDĂ uriasă dacă nu respecți asta. Vecinii te pot reclama la poliție
Unul dintre cele mai enervante lucruri atunci când locuiești la bloc este să auzi zgomote făcute de vecinii tăi, fie că sunt țipete, urlete sau muzică dată la un volum prea tare, însă de departe cel mai deranjant este atunci când vine vorba de folosirea bormașinii pentru lucrări de renovare în apartament.
Folosirea bormașinii la bloc în afara orelor de liniște poate duce la amenzi uriașe pentru românii care nu respectă regulile. Legislația din România stabilește că orele de liniște sunt intervalul orar între 22:00-8:00 și 13:00-14:00, când este interzis să faci zgomote puternice, inclusiv folosirea bormașinii. Aceste ore sunt considerate perioade de odihnă și încălcarea lor poate fi sancționată cu amendă.
Dacă este necesar să folosești bormașina în timpul acestor intervale orare, trebuie să obții acordul scris al vecinilor înainte. În caz contrar, vei fi pasibil de amenzi pentru încălcarea orelor de liniște.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
REGES-ONLINE: Noua procedură de acces în vederea completării, transmiterii și interogării datelor în/din Registrul general de evidență a salariaților din România
REGES-ONLINE: Noua procedură de acces în vederea completării, transmiterii și interogării datelor în/din Registrul general de evidență a salariaților din România A fost emis și publicat în Monitorul Oficial un ordin al ministrului Muncii pentru aprobarea Procedurii de acces în vederea completării, transmiterii și interogării datelor în/din Registrul general de evidență a salariaților – REGES-ONLINE […]
MAI: Noi constrângeri pentru persoanele care nu-și declară reședința reală. Amendă dacă locuieşti în altă parte
MAI: Noi constrângeri pentru persoanele care nu-și declară reședința reală. Amendă dacă locuieşti în altă parte Au apărut noi constrângeri pentru persoanele care nu-și declară reședința reală. Până pe 10 iunie 2025 persoanele aflate în chirie sau ,,în gazdă” trebuie să anunțe adresa unde locuiesc efectiv pentru a evita sancțiuniile prevăzute de lege. Legea spune […]
Ajutoare pentru pensionari 2025: Ce categorii de persoane vor beneficia de sprijin și ce vor primi acestea
Ajutoare pentru pensionari 2025: Ce categorii de persoane vor beneficia de sprijin și ce vor primi acestea Pensionarii care sunt eligibili, de la începutul lunii iunie 2025, urmează să primească pe carduri, fără să mai fie nevoiți să depună și alte acte, prima tranșă din banii din ajutorul promis acestora cu venituri mici și pentru […]