Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ora de liniște 2023: Care sunt intervalele orare la care oamenii trebuie să nu facă gălăgie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ora de liniște 2023: Care sunt intervalele orare la care oamenii trebuie să nu facă gălăgie

Legea stabilește clar intervalele orare la care oamenii trebuie să nu facă gălăgie, însă unele administrații de proprietari pot stabili programul propriu de liniște.

Legea stabilește că între 22.00 și 08.00 şi între orele 13.00 și 14.00, locatarii nu trebuie să facă zgomot.

Asociațiile de proprietari pot decide, însă, în cadrul adunărilor general, propriul orar de liniște. De aceea, nu e de mirare că, în anumite blocuri, liniștea trebuie păstrată zilnic în intervalul orar 13.00-16.00.

Amenzi pentru cei care nu respectă orele de linişte

Cei care nu respectă orele de linişte la bloc riscă amenzi de până la 1.500 de lei. Suma se măreşte în cazul în care persoana vizată nu este la prima abatere.

Ba, mai mult, se poate ajunge chiar într-acolo încât o persoană să execute ore de muncă în folosul comunităţii, în cazul în care nu respectă orele de linişte la bloc.

Autorităţile susţin că cel mai bine ar fi ca, în cazul în care o persoană nu respectă programul orelor de linişte la bloc, să solicitaţi intervenţia poliţiştilor. În mod normal aceştia ar trebui să intervină cu aparate speciale pentru măsurarea nivelului de zgomot şi să aplice sancţiuni, conform Știri de Cluj.

Renovarea apartamentului îți poate aduce o AMENDĂ uriasă dacă nu respecți asta. Vecinii te pot reclama la poliție

Unul dintre cele mai enervante lucruri atunci când locuiești la bloc este să auzi zgomote făcute de vecinii tăi, fie că sunt țipete, urlete sau muzică dată la un volum prea tare, însă de departe cel mai deranjant este atunci când vine vorba de folosirea bormașinii pentru lucrări de renovare în apartament.

Folosirea bormașinii la bloc în afara orelor de liniște poate duce la amenzi uriașe pentru românii care nu respectă regulile. Legislația din România stabilește că orele de liniște sunt intervalul orar între 22:00-8:00 și 13:00-14:00, când este interzis să faci zgomote puternice, inclusiv folosirea bormașinii. Aceste ore sunt considerate perioade de odihnă și încălcarea lor poate fi sancționată cu amendă.

Dacă este necesar să folosești bormașina în timpul acestor intervale orare, trebuie să obții acordul scris al vecinilor înainte. În caz contrar, vei fi pasibil de amenzi pentru încălcarea orelor de liniște.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea