Rămâi conectat

Curier Județean

ORA BILANŢULUI la Poliţia Locală Alba Iulia: 2.013 persoane sancţionate în 2013, amenzi de 116.000 de lei. Cerşetorii, luaţi “la ochi”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţia Locală Alba Iulia a prezentat joi bilanţul activităţilor pe anul 2013. Anul trecut, lucrătorii Poliţiei Locale a municipiului Alba Iulia au pus bază pe activitatea de prevenire şi combatere a fenomenului contravenţional. În acest sens au fost legitimate şi sancţionate un număr de 2.013 persoane, avertizate un număr de 464 persoane, iar valoarea sancţiunilor aplicate s-a ridicat la suma de 116.000 de lei. Comparativ cu anul 2012 numărul sancţiunilor contravenţionale a scăzut cu 14%.

 Dispeceratul poliţiei locale a răspuns în decursul anului trecut unui număr de 2.232 de sesizări venite din partea cetăţenilor, cu 21% mai mult faţă de 2012, poliţiştii fiind trimişi la faţa locului pentru a soluţiona problemele acestora. Potrivit raportului, majoritatea sesizărilor (peste 70%) au privit ocuparea fără drept a parcărilor de reşedinţă.

 248 de cerşetori sancţionaţi

 Poliţiştii au intervenit anul trecut şi în stăpanirea respectiv diminuarea fenomenului de cerşetorie. Astfel  au identificat atât persoane adulte cât şi minori care apelau la mila publicului în diferite locaţii ale municipiului. Majoritatea acestor persoane au fost identificate ca fiind de etnie rromă cu domiciliul pe raza localitaţilor Blaj, Silivaş, Teiuş sau alte localităţi din ţară. Au fost încheiate 248 de sancţiuni contravenţionale persoanelor apte de muncă care au apelat în mod repetat la mila publicului, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 11.300 lei. Potrivit poliţiştilor, din cei 248 de cerşetori sancţionaţi 124 provin din judeţul Alba, 64 – din Hunedoara, 16 din judeţul Mureş, iar 44 din alte judeţe.

 Infracţiunile constatate anul trecut de poliţştii locali au fost în număr de 4, iar 464 persoane ce păreau suspecte au fost legitimate. În cazul a 6 persoane au fost făcute percheziţii corporale şi le-au fost controlate bagajele. Totodată, patrule ale poliţiştilor au aplanat anul trecut un număr de 15 conflicte şi au primit în audienţă 135 de persoane, pentru diverse probleme. Au fost efectuate 65 de petiţii, reclamaţii şi sesizări scrise.

 De asemenea, Poliţia Locală a participat zilnic la acţiuni de fluidizare a traficului, au aplicat 2.104 de autocolante şi identificat 53 de autovehicule abandonate.

 Verificarea în teren a apartamentelor rehabilitate termic a ţinut tot de activităţile acestora, astfel au fost verificate un număr de 223 de locuinţe.

 Au stat şi la pândă sau supravegheri operative, în 76 de cazuri.

504  mandate de executare privind munca în folosul comunităţii

În 2013, au fost întocmite 22 de planuri de măsuri şi s-au organizat 30 de acţiuni precum manifestări cultural-sportive, religioase, etc. Notele de verificare a domiciliului declarat a fost în număr de 504, mandatele de executare privind munca în folosul comunităţii de 72 şi citaţii în process – 35.

 În total au fost aplicate 717 amenzi şi 1.296 de avertismente. Valoarea amenzilor aplicate este de 116.000 de lei, iar valoarea amenzilor încasate la bugetul local 9.995, din care sancţiuni cu amendă 36%, sancţiuni cu avertisment scris 64%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sute de persoane și mașini, verificate de polițiștii din Alba prin intermediul aplicației eDAC: Amenzi de peste 35.000 lei și 2 permise de conducere reținute

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini, verificate de polițiștii din Alba prin intermediul aplicației eDAC: Amenzi de peste 35.000 lei și 2 permise de conducere reținute Marți, 23 aprilie aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea