Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, uz de fals și complicitate la fals în înscrisuri oficiale. Dragoș A. a ridicat un colet primit din străinătate în care se afla, pe lângă produse alimentare, cantitatea de aproximativ 400 de grame de cocaină, cu o valoare de piață de circa 50.000 de euro. Acesta s-a legitimat cu o carte de identitate falsă. Bărbatul a primit pedeapsa finală de opt ani și cinci luni de închisoare în regim de detenție.

Prinderea în flagrant a acestuia de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia a avut loc în 9 mai 2023, în parcarea unei societăți de coletărie cu sediul în Lancrăm, municipiul Sebeș, de unde a fost ridicat pachetul.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Acesta a declarat, inițial, că expeditorul este o persoană care se află în Spania, care l-a rugat să îl ridice contra sumei de 150 de euro, susținând că nu știa ce se află în interiorul coletului.

Citește și: Alba, în top 5 al traficului de cocaină: Aproape o tonă de droguri confiscate într-un singur an

Declarația inițială a traficantului a fost anulată după ce anchetatorii au reușit să obțină convorbiri purtate cu alte persoane, în urma percheziției informatice a telefonului acestuia. Astfel, dintr-o discuție purtată pe o rețea de socializare a rezultat că desfășura împreună activități infracționale pe linia fraudei informatice, prin postarea de anunțuri fictive pe internet, pe diferite site-uri internaționale de comerț.

Cu o altă persoană, salvată cu numele „maratonUE” a purtat discuții cu privire la coletul interceptat de polițiști. Conform discuțiilor dintre cei doi, există suspiciunea că persoana care utilizează contul cu numele „maratonUE” pe această aplicație ar fi persoana care a expediat coletul cu cocaină inculpatului, dat fiind faptul că i-a atașat fotografia cu declarația de conținut a coletului în cauză și cu programul de livrare a coletelor.

Dovezi păstrate în telefon

„Contrar relatării și declarației date inițial de către inculpat, este cert faptul că acest telefon era utilizat de către el și, mai mult decât atât, știa despre conținutul coletului. În ceea ce privește falsificarea documentelor, inculpatul nu doar că știa despre cartea de identitate pe care o deținea că este falsificată, ci chiar o folosea când avea nevoie în activitățile infracționale pe care le desfășura.

Inculpatul pare să colaboreze cu o persoană (neidentificată), alături de care se ocupă de falsificarea documentelor, menționând acest lucru și în mesajele audio”, se precizează în dosar. Persoana care i-ar fi trimis drogurile nu a putut fi identificată de anchetatori.

Curtea de Apel mai constată că încadrarea juridică a faptelor comise de inculpat este legală, iar soluţia de condamnare pentru infracţiunile ce constituie obiectul sesizării instanţei este justă, fiind în întregime confirmată de mijloacele de probă legal administrate în decursul urmăririi penale, dublate, aşa cum cer dispoziţiile legale în vigoare, de declarația inculpatului prin care a precizat că recunoaște comiterea infracțiunilor așa cum au fost reținute în sarcina sa în actul de sesizare.

Nu pot fi reţinute în favoarea sa circumstanţe atenuante, nefiind dovedite eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau existenţa unor împrejurări legate de faptele comise, care să diminueze gravitatea infracţiunilor”, au precizat magistrații de la Curtea de Apel, în hotărârea pronunțată în 10 aprilie 2024.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea