Rămâi conectat

Actualitate

Oportunități bursiere în cadrul Universității „1 Decembrie 1918”. Daniel Breaz: „Sunt parteneriate și pachete oferite pentru studenți”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Daniel Breaz, rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a explicat în cadrul unei emisiuni la DCNEWS despre bursele pe care le pot primi studenții în cadrul facultății.

„Sunt parteneriate și sunt pachete oferite pentru studenți, pentru că o companie care dorește să se dezvolte trebuie să își creeze și o bază de resurse umane. Și atunci vin cu propuneri pentru studenți, eu spun extrem de atractive, dacă stau și compar cu perioada în care am fost student, nu aveam asemenea propuneri.

Dacă vii și propui o bursă, dau un exemplu concret, de 2.000 de lei, net pe lună, pentru un student, doar să vină peste vară, 3 luni de zile, maxim 6 ore pe zi, să facă practică în companie, ceea ce este un lucru extraordinar și neapărat necesar, pentru că atunci ei sunt puși la punct cu tehnologia, atunci viitorii absolvenți știu exact ce înseamnă piața muncii, știu exact ceea ce îi așteaptă.

Deci oferindu-le o astfel de bursă pe o perioadă de 4 ani de zile și pe o perioadă de 3 ani de zile, depinde de specializare, și pe urmă să le oferi și un loc de muncă bine și chiar foarte bine plătit la nivelul actual din România este un lucru extraordinar”, a declarat Daniel Breaz, rector al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, invitatul analistului politic Bogdan Chirieac.

„Chiar este. Chiar este și aș vrea să detaliați acest program. Poate că ar putea fi un exemplu și pentru alte universități din România”, a spus Chirieac.

„Se tot discută de partea de dualitate, colaborarea universitate – companie, universitate – instituție publică, dar aici funcționează foarte bine în special cu companiile private, care pot și își permit și au posibilitatea și cadrul legislativ să utilizeze anumite fonduri în aceste scopuri.

Sunt selectați studenți, bineînțeles, trebuie să își și dorească studenții respectivi să semneze acest parteneriat, care din nou spun, nu îi obligă ca după finalizarea studiilor să se angajeze neapărat în compania respectivă.

Singura obligație este ca pe perioada studiilor, atunci când li se oferă această bursă netă de 2.000 de lei pe lună, reprezintă un salariu peste minimul pe economie actualmente în România, doar ca să te pregătești și să faci practică ca specialist pe perioada vacanței de vară și pe urmă să ai și oportunitatea de a rămâne în cadrul companiei respective, pe o poziție importantă pentru un absolvent, este un lucru foarte bun”, a explicat Daniel Breaz.

„Și bursa oferită de stat e separată?”, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Bursa oferită de stat este cu totul o altă problemă, adică poate un student să ia și o bursă oferită de statul român pentru meritele pe care le are după fiecare sesiune de examene și respectiv să ia și această bursă privată”, a mai adăugat Daniel Breaz.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea