Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

OPINIE| Pensii speciale pentru primari: Bani cu dedicație pentru „cruntul sacrificiu”, bani din oficiu orice ar fi

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

OPINIE| Pensii speciale pentru primari: Bani cu dedicație pentru „cruntul sacrificiu”, bani din oficiu orice ar fi

În spațiul public și oarecum democratic se discută haotic, în acest prezent încercat, prin vectori politici presupuși,  aleși din grămada controlată a poporului, dar puțin conștientă vis-a-vis de soartă, un merit suplimentar al meritocrației primarilor, vezi Doamne lideri, ce știu cam tot și absolut nimic.

Se alege chiar și a doua zi după alegeri, când de altfel începe campania și începe să „umble” fără de picioare subiectul „premiului” pe care e musai să îl acordăm celui pe care deja l-am numit dregător, cel care uneori ne-a onorat și alteori ne-a sfidat.

Nu ar fi și nu este cazul să acordăm o „diplomă” de privilegii peste tortul privilegiilor atât timp cât însăși inițiativa de premiere pleacă de la un concept absurd: Acela de a premia fără ca cel ce „încasează” să merite, ori să îi putem cuantifica meritele.

Deopotrivă, putem, să avem, în funcție de zona din care ne tragem și de dregători oameni care fac, oameni care mimează și oameni care au să facă și au făcut, dar au și furat, cum am putea să avem în cel mai rău caz oameni care nu au făcut, iar atunci de ce să îi punem pe toți în aceași găleată și să naștem o generație de primari leneși pe care, cu vrute cu nevrute, să îi „premiem” oricum!

Drept pentru care această premiere a primarilor tinde, dacă nu cumva este, să fie absurdă, atât timp cât noi, oamenii de rând, nu putem să cuantificăm dacă ei au mimat și au încasat, ori chiar au transpirat pentru urbea lor, cea din care teoretic fac parte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea