Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Opinia unui locuitor din orașul Câmpeni la articolul „Asociația Pro Roșia Montană dezavuează clasarea localității ca monument istoric”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deoarece am fost unul dintre – scuzată-mi fie eventuala lipsă de modestie – „principalii” opozanți și organizatori de proteste de aici din Țara Moților, alături de mulți alți moți și alături de atâția alți români din țară și diaspora, ai proiectului dezastruos cu nume ”Roșia Montană”, îmi permit să fac un comentariu ce se dorește a fi o replică la articolul unui O.N.G. care se „bucură” din plin de sprijinul R.M.G.C. și intitulat „Asociația Pro Roșia Montană dezavuează clasarea localității ca monument istoric”, apărut în ziarul Unirea din 28 ianuarie 2016, cât și pe site-ul de internet al ziarului.

dan burzFără să intru în detaliile articolului – care are multe lacune ce demonstrează necunoaștere, neînțelegerea realității, dacă nu cumva rea voință, mult subiectivism și care pe deasupra nesocotește complet voința românilor care au protestat – semnatarul articolului, un domn pe nume Andrei Jurca, președintele Pro Roșia Montană, critică (dezavuează) decizia ministrului actual al culturii, Vlad Alexandrescu, cu privire la declararea Roșiei Montane ca monument istoric de importanță deosebită. Lucru care, din fericire pentru România, implicit pentru români, face imposibilă derularea unui proiect minier, de anvergura și periculozitatea celui propus de RMGC, la Roșia Montană.

Mă adresez așadar tuturor celor care sunt susținători ai înstrăinării resurselor arginto-aurifere de la Roșia Montană, spunându-le că într-o democrație părerile pot fi împărțite numai că, majoritatea decide. În cazul de fată, peste 90% din populația din Apuseni respinge categoric proiectul Roșia Montană, lucru pe care voi îl ignorați, îl nesocotiți, nu îl luați în considerare. Îl resping de asemenea atâția alți români care au demonstrat în stradă, pretutindeni, în țară și pe glob. Îl resping atâția specialiști care au demonstrat că proiectul este extrem de păgubos pentru stat și dăunător pentru mediu și oameni. Este relevant să amintim și faptul că instanța judecătorească a stabilit ca ilegală descărcarea de sarcină arheologică din cadrul sitului de la Roșia Montană, descărcare operată la un moment dat pentru a facilita implementarea proiectului de unii reprezentanți ai statului român, care reprezentanți sperăm să fie cercetați de DNA, în eventualitatea că ar fi încălcat legea.

Elit - Gustul Desăvârșit

Voi, cei ce susțineți controversatul proiect, sunteți nu doar în minoritate în Apuseni, minoritate care ar trebui să respecte decizia majorității, dar sunteți și într-o gravă eroare! O gravă eroare de înțelegere dar și de atitudine. Sponsorii voștri – cei care vor să se vadă repede cu sacii în căruța lor – posibil să vă fi setat, precum un dispozitiv electronic, să susțineți fără o evaluare serioasă și completă a riscurilor, crearea unor locuri de muncă. Ceea ce, la prima vedere ar părea corect, util și necesar pentru că de locuri de muncă este nevoie. Este nevoie de ele în toată România, nu doar la Roșia Montană. Dar domnilor R.M.G.C – iști, nu oricum creăm locuri de muncă. Și nu în orice condiții. Și nici exercitând presiuni sau chiar amenințări de genul ”ori dați aurul de la Roșia Montană ori statul român este bun de plată, sau bun de așa-zise despăgubiri” cum s-au exprimat unii din bordul Gabriel Resources.

Având în vedere amploarea proiectului și efectele lui devastatoare într-o zonă foarte întinsă a Munților Apuseni, noi ceilalți și mulți, văzându-ne periclitate locurile de muncă existente, proprietățile, mediul înconjurător și chiar viața, trebuia să luăm atitudine și să reacționăm. Era și normal să o facem, mai cu seamă noi, cei afectați în cea mai mare măsură de proiect. Era normal să analizăm și să evaluăm eventualele beneficii, dar mai ales, eventualele riscuri pentru oameni și mediu. Și tocmai că am evaluat. Lucid și responsabil. Nu precum o faceți voi unii, fie și majoritari în Roșia Montană, adică superficial.

Având în vedere dezvoltarea durabilă a Munților Apuseni – un proiect în care fundația „Pro Munții Apuseni” s-a implicat – moții, în marea lor majoritate, au avut în vedere și au încercat să influențeze deciziile politice în vederea creării de facilități propice unei dezvoltări durabile a zonei. Motiv pentru care, în stradă, moții au spus ferm și hotărât, inclusiv la Marea Adunare din 19 octombrie 2013, prin Proclamația de la Câmpeni: Nu cianurii! – culmea, și in cantități uriașe; Nu dispersiei metalelor grele! – în anumite proporții chiar radioactive în atmosferă; Nu infiltrărilor de otrăvuri în pânza freatică; Nu dispunerii unui lac/baraj de decantare reziduuri de 185 m înălțime, tocmai în amonte de 3 orașe și multe alte comune! Ar trebui cu toții să ne reamintim și că barajele se rup. Se rup pretutindeni pe glob. Recent, în 2014, în Munții Poley din Canada sau în 2015, în Bento Rodriguez – Brazilia.

Ne putem aminti și de Certej în 1971, ori Baia Mare în 2000. Cine poate să își asume riscul otrăvirii sau uciderii a zeci de mii de oameni în Apuseni? Nimeni, absolut nimeni. Ar trebui să învățăm din jertfa celor de la clubul Colectiv că viața și securitatea cetățenilor primează în fața banilor sau a altor interese. Înțelegeți voi, domnilor R.M.G.C.-iști ? E și o vorbă înțeleaptă de care voi ar trebui să țineți cont: Fericirea unora – adică a voastră – nu se poate clădi pe nefericirea altora! – adică a noastră. Voi vedeți doar bani, doar locuri de muncă; culmea și acelea insuficiente. Iar pentru statul roman, of, of, vai de el câștig! Realitatea e că unii magnați ai lumii vor aceste bogății românești la fel ca multe altele pe glob, în orice condiții, fie ele dezastruoase pentru oameni și mediu, doar pentru obținerea unui profit, dacă se poate cât mai mare posibil și cât mai repede obținut.

Probabil că voi susțineți acest nenorocit de proiect din perspectiva unui profit personal – salariu consistent – ceea ce ar avea o anumită logică, dar, domnilor susținători ai nenorocitului de proiect, pentru câțiva leuți la visteria statului respectiv, pentru câteva locuri de muncă la Roșia Montană, locuri de muncă ce vor dispărea după aproximativ10 ani! Nu se justifică a se pune în mare pericol natura și viața a zeci de mii de oameni, respectiv posibila distrugere a unui sit arheologic de o valoare inestimabilă! Mai mult, aurul aceasta, comoara lăsată nouă moștenire de străbuni, trebuie neapărat să dispară? Culmea, și în buzunarele altora? Nu mai poate sta, acolo unde stă de fapt, de atâta timp ? Căci ea, comoara, nu cere mâncare, nici impozite. Stă acolo cuminte de mii de ani, cum spunea cândva regretatul ierarh, Bartolomeu Anania. Iar la vremuri de răstriște, când copiii noștri vor vrea și tehnologia va avansa, o vor folosi pentru prosperitatea lor și nu a unor bogătași ai lumii, fără a pune în pericol de moarte oamenii și mediul.

Iar dacă e să ne referim la galeriile romane și celelalte vestigii de la Roșia Montană, unice în lume, de valoare națională, ba chiar universală, este atât de binevenită decizia ministrului Vlad Alexandrescu. Și chiar nu trebuia să vă ceară părerea, vouă Gold-iștilor, căci ministrului îi era atât de ușor să anticipeze poziția voastră, în minoritate aici în Apuseni. Mai mult de atât, având în vedere importanța galeriilor romane, unice în lume, e de dorit ca Roșia Montană să fie cuprinsă în patrimoniul mondial UNESCO, ținând cont de faptul că situl Roșia Montană îndeplinește 4 din cele 5 criterii pentru ca să fie cuprins în patrimoniul UNESCO.

Moții și românii în general au vegheat și vor mai veghea, iar la nevoie vor fi iarăși în stradă, dacă ar fi să fie cazul. Domniile voastre nu ar trebui să ignorați ori să nesocotiți această voință a noastră, a moților, voință care se știe, nu e doar a noastră, ci și a marii majorități a românilor. La lupta voastră, a câtorva susținători ai dezastruosului proiect de la Roșia Montană, e adevărat că s-au asociat și câțiva primari, parlamentari, reprezentanți guvernamentali și media din Alba și din țară; ei sunt cunoscuți, sperăm să-i cunoască și D.N.A. în sensul aflării adevărului și descoaserii „ițelor afacerii” ce nu va avea sorți de izbândă. Închei cu speranța că buna tocmeală, buna rânduială, drepturile cetățenești cu privire la sănătatea publică a populației și la natură curată – art. 34 și 35 din Constituția României – vor fi respectate. Atât la Roșia Montană, cât și în Sebeș, la Pungești, Certej ori Rovina și pretutindeni în țara aceasta. Fie ca resursele naturale ale românilor – acelea care au mai rămas neprădate – să asigure într-un viitor prosperitatea românilor și nu a străinilor, în condiții de deplină securitate pentru ei și copiii lor. Aceasta este voința majorității moților din Apuseni, cât și voința majorității românilor responsabili!

Profesor Dan Burz, Câmpeni


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

9 noiembrie: Ziua internaţională de luptă împotriva fascismului şi antisemitismului

Ziarul Unirea

Publicat

în

La data de 9 noiembrie, în fiecare an, este marcată Ziua internaţională de luptă împotriva fascismului şi antisemitismului.

Reţeaua europeană UNITED, care luptă împotriva naţionalismului, rasismului, fascismului şi susţine migranţii şi refugiaţii, organizează o campanie la nivelul Europei pentru comemorarea trecutului şi pentru a protesta faţă de formele contemporane de fascism şi antisemitism, potrivit http://www.unitedagainstracism.org. Numeroase organizaţii pot participa la organizarea de concerte sau conferinţe, la trimiterea de scrisori de protest către strategii politici sau la găsirea unor modalităţi de exprimare a opiniilor cetăţenilor pentru combaterea fascismului şi antisemitismului.

Reţeaua UNITED este susţinută de peste 560 de organizaţii din 48 de state europene, conform https://afvn.nl.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma preluării puterii de către nazişti în Germania, în 1933, evreii au fost supuşi unui tratament discriminatoriu, însoţit de acte de violenţă. În data de 9 noiembrie 1938, a fost declanşat un pogrom împotriva evreilor pe tot cuprinsul Germaniei naziste, moment care a intrat în istorie sub denumirea de „Kristallnacht” („Noaptea de cristal”). Declanşat la Berlin, pogromul a fost organizat de trupele de intervenţie rapidă ale liderului nazist Adolf Hitler. Pe teritoriul Germaniei naziste au fost incendiate sinagogi, au fost sparte geamurile magazinelor evreieşti, cioburile de cristal fiind împrăştiate pe străzi. Numeroşi evrei au fost agresaţi fizic, alţii ucişi, iar peste 30.000 au fost trimişi în lagărele de concentrare de la Dachau, Sachsenhausen, Buchenwald, Birkenau sau Auschwitz. ”Noaptea de cristal” a rămas în istorie drept debutul simbolic al Holocaustului. Peste 7.000 de magazine au fost distruse şi 200 de sinagogi au fost arse în Germania nazistă şi Austria de către grupurile de nazişti. Circa peste 200.000 de evrei au părăsit Germania, până în septembrie 1939, iar proprietăţile lor au fost confiscate de guvernul nazist, conform http://dayagainstfascism.eu şi www.unitedagainstracism.org.

În Germania şi în ţările europene care s-au aflat sub ocupaţie nazistă, rămăşiţele multor lagăre de concentrare şi centre de execuţie au fost transformate în muzee şi monumente pentru a reaminti generaţiilor următoare despre ororile create de regimul nazist. Chiar şi în ţările care nu au fost implicate în Holocaust, guvernele şi organizaţiile supravieţuitorilor au construit, de asemenea, monumente şi muzee. Printre aceste organizaţii se numără Yad Yashem, Autoritatea pentru Comemorarea Martirilor şi Eroilor Holocaustului, care a fost înfiinţată în 1953 la Ierusalim, printr-un act al Parlamentului israelian pentru comemorarea evreilor ucişi de nazişti.

La 10 octombrie 2005, a fost inaugurat, la Bucureşti, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel”. Principalul obiect de activitate al institutului îl constituie cercetarea şi analizarea fenomenului Holocaustului, prin identificarea şi conservarea documentelor, publicaţiilor, din ţară şi din străinătate, privind Holocaustul şi constituirea unui depozit pentru păstrarea acestora, ca mărturii ale memoriei istorice a secolului al XX-lea. La 8 octombrie 2009, a fost inaugurat în capitală Memorialul Victimelor Holocaustului în România, un ansamblu aflat la intersecţia străzilor Anghel Saligny, Mihai Vodă, Ion Brezoianu şi Lipscani din Capitală. Ansamblul cuprinde o incintă memorială, două instalaţii cu pietre de mormânt desacralizate din cimitirele din Odessa şi Bucureşti, precum şi cinci sculpturi amplasate în jurul incintei centrale.

Sursa: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Mesaje: La mulţi ani Mihai, Mihaela, Gabriel şi Gabriela!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje: La mulţi ani Mihai, Mihaela, Gabriel şi Gabriela! Felicitări de Sfinții Mihail și GavrilUrări pentru Mihai și Gavril

În 8 noiembrie, îi sărbătorim pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril. În această zi peste 1,3 milioane de români îşi serbează ziua de naştere. ziarulunirea.ro vă oferă mai jos mesaje, urări, sms-uri şi felicitări pe care poţi să le trimiţi celor care poartă numere Sfinţilor Mihail şi Gavril.

Mesaje de Sfântul Mihail și Gavriil pentru prieteni și familie

„Sper ca ziua numelui tău să îți aducă multe motive de a sărbătorii. La mulți ani, Mihai!”

Elit - Gustul Desăvârșit

„De ziua numelui tău cele mai frumoase dorințe să devină realitate. La multi ani, Gabriel!”

„Fie ca Sfinții ce te protejază să-ți aducă mult noroc, fericire și împliniri. Să ai o zi minunată!”

„Ziua numelui să-ți fie plină de realizari și să te bucuri mereu de orice lucru frumos din viața ta! La mulți ani, Gabi!”

Citește și: MESAJE de SFANTUL NICOLAE. URARI de Sfântul Nicolae. FELICITARI pe care le poți trimite prin SMS de SF Nicolae celor care își sărbătoresc onomastica

„Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului numai bine. La mulți ani, Gabriela!”

„Dacă toată lumea îți dorește ca această zi să fie una minunată, eu iți urez ca toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii și realizări și să îți umple sufletul de voie bună. La mulți ani, Mihai!”

„Trandafirii pe care i-ai adunat în cununa vieții tale, lasă-i astăzi să se împletească într-un buchet al implinirii. Fie ca florile iubirii să-ți împodobească viața și să-ți vezi împlinite toate dorințele. La mulți ani, Mihaela!”

„Gabriel(a) te felicit cu ocazia zilei de naștere și îți urez un cer senin, un soare strălucitor, fericire deplină și tot ceea ce este mai pur și mai luminos. Fie ca această sărbătoare să-ți aducă în dar realizarea tuturor visurilor.”

„Scumpă Mihaela, îți doresc să îți sărbătorești ziua numelui înconjurată de sănătate, fericire și de privirile pline de iubire ale celor dragi ție!”

„Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de colorată precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei şi la fel de frumoasă precum o gradină plină cu flori.”

“De Sfântul Mihail și Gavriil, fie ca cei dragi să te înconjoare cu caldura sufletelor lor într-o seară magică, iar fericirea să te ia în brațele ei în acest moment special!”

Mesaje religioase de Sfântul Mihail și Gavriil

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. Urări de Moș Nicolae. Felicitări pe care pe care le poți trimite prim SMS de Moș Nicolae

„La mulți ani, de Sfinții Mihail și Gavriil! Să ai parte de multă sănătate, bucurii, împliniri și să te bucuri de această zi frumoasă mereu!”

„Îngerul Gavril, înger al Bunei Vestiri, să îţi călăuzească paşii Gabriel/Gabriela şi să ai parte de o zi la fel de frumoasă ca tine “La mulţi ani!””

„Arhanghelul Mihail, înger al adevărului şi al dreptăţii, să-ţi stea alături mereu, la bine şi la greu, să-ţi lumineze calea şi să-ţi arate destinul. La mulţi ani Mihai/Mihaela!”

„Azi fiind o mare sărbătoare, Sfinții Mihail și Gavriil și ziua numelui tău, primește din partea mea multe urări de bine, fericire, mult noroc și împlinirea tuturor dorințelor!”

„Fie ca din această zi Sfântă, în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ţi aducă fericire şi bucurie. Multă sănătate şi un sincer La mulţi ani!”

Citește și: Mesaje de Anul Nou 2023. Urari de Anul Nou 2023. Felicitari de Anul nou 2023. Mesaje de Revelion 2023. SMS de Anul Nou 2023

Alte mesaje ce pot fi transmise prin SMS

De Sf. Mihail si Gavriil, fie ca cei dragi sa te inconjoare cu caldura sufletelor lor intr-o seara magica, iar fericirea sa te ia in bratele ei in acest moment special!

De ziua ce-ti surade-n prag Si-i porti frumosul nume, Eu iti doresc tot ce-i mai drag Si mai frumos pe lume.

De ziua numelui tau, iti doresc ca toate lucrurile bune si frumoase sa te copleseasca si sa straluceasca in calea ta catre fericire. La multi ani!

De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sanatate si sa ti se indeplineasca macar jumatate din dorintele pe care o sa ti le pui!

FIE CA SFINTII CE TE PROTEJEAZA SA-TI ADUCA MULT NOROC, FERICIRE SI IMPLINIRI.

La multi ani, de Sfintii Mihail si Gavril! Sa ai parte de multa sanatate, bucurii si impliniri cat cuprinde si sa te bucuri de aceasta zi frumoasa mereu!

La multi ani, dragul meu Mihai! Ziua numelui tau sa-ti fie luminoasa si fericita si sa te bucuri mereu de orice lucru frumos din viata ta!

O zi frumoasa si o viata plina de bucurii! La multi ani, Gabriel!

Citește și: MESAJE de SFANTUL IOAN. Urări de Sf Ion. Felicitări de Sfântul Ioan. Mesaje de „La mulţi ani” care pot fi trimis prin SMS de Sfântul Ioan Botezătorul

Scumpa Mihaela, iti doresc sa iti sarbatoresti ziua numelui inconjurata de sanatate, fericire si de privirile pline de iubire ale celor dragi tie!

Scumpa Gabriela, iti doresc sa iti sarbatoresti ziua numelui inconjurata de sanatate, fericire si de privirile pline de iubire ale celor dragi tie!

De Sf. Mihail si Gavriil, fie ca cei dragi sa te inconjoare cu caldura sufletelor lor intr-o seara magica, iar fericirea sa te ia in bratele ei in acest moment special!

Scumpa Mihaela, iti doresc sa iti sarbatoresti ziua numelui inconjurata de sanatate, fericire si de privirile pline de iubire ale celor dragi tie!

Ziua de 8 noiembrie a început a fi prăznuită în Biserică ca sărbătoare a îngerilor, în veacul al cincilea şi s-a răspândit repede în tot Răsăritul creştin. Vorbind despre îngeri, Biserica ne învaţă că sunt duhuri slujitoare, slugi credincioase lui Dumnezeu, trimişi de acesta să fie prieteni şi ocrotitori ai oamenilor.

La început toţi îngerii au fost buni şi înţelepţi. După încercarea la care i-a supus Dumnezeu, înainte de Facerea Lumii, o parte dintre ei, adică cei conduşi de Lucifer, s-au răzvrătit,

SFINŢII MIHAIL ŞI GAVRIIL. In popor, ziua de 8 noiembrie mai poarta si numele de “vara arhanghelilor”. Vremea in aceasta zi este mai calda decat ar trebui sa fie in aceasta perioada a lunii. Nu numai ca este pacat sa nu cinstesti vara arhanghelilor sau sa o petreci facand diverse treburi in gospodarie, se spune… Munca in aceasta zi este considerata a fi un semn de sfidare a puterii divine. Se crede ca cel care incalca aceasta traditie se va chinui mult in ceasul mortii sale. Pe langa aceasta zi calda, traditia spune ca intre sfintii Mihail si Gavriil si ziua de Craciun trebuie sa aiba loc si “vara iernii”, adica vreo 3-4 zile caldute si binevoitoare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

MESAJE de SFANTUL MIHAIL şi GAVRIIL 2022. Ce sms-uri şi urări de „La mulţi ani” puteţi trimite celor dragi de ziua numelui

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje şi SMS-uri de Sfinţii Mihail şi Gavriil 2022 – Urări și felicitări de „La mulţi ani” pentru: Mihail, Gavril, Mihai, Mihaela, Michi, Mişa, Mihăiţă, Mişu, Mihnea, Mihăilă, Mihalache, Mihalcea, Mihu, Gabriel, Gabriela, Gabi, Gabiță, Gavriil, Gavrilă

Peste 1,3 milioane de români îşi serbează, pe 8 noiembrie, ziua numelui, cu ocazia sărbătoririi Sinfiţilor Mihail şi Gavriil. În această zi, cu toţii ne gândim la persoanele dragi din jurul nostru care poartă aceste nume, să le transmitem un gând bun. Pentru toţi aceia care vor să ureze „La mulţi ani” apropiaţilor cu ocazia zilei  onomastice, oferim mai jos câteva sugestii de mesaje, sms-uri cu urări şi felicitari.

Iată mai jos câteva variante pentru inspiraţie:

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: MESAJE de SFANTUL ANDREI. Ce SMS-uri, urări, felicitări, mesaje poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei

mesaje-de-sfintii-mihail-si-gavriilMesaje de SFANTUL MIHAIL  Arhanghelul Mihail, înger al adevărului şi al dreptăţii, să-ţi stea alături mereu, la bine şi la greu, să-ţi lumineze calea şi să-ţi arate destinul. La mulţi ani Mihai/Mihaela!

De ziua numelui tău, îţi doresc ca toate lucrurile bune şi frumoase să te copleşească şi să strălucească în calea ta către fericire. La mulţi ani!

Fie ca sfântul ce te protejează să-ți aducă mult noroc, fericire și împliniri.

De ziua ce-ţi surâde-n prag/ De-i porţi frumosul nume/ Eu îţi doresc tot ce-i mai drag/ Şi mai frumos pe lume!

Ziua numelui să-ţi fie plină de realizări şi să te bucuri mereu de orice lucru frumos din viaţa ta!

De Sf. Mihail şi Gavril, fie ca cei dragi să te înconjoare în căldura sufletelor lor într-o zi magică, iar fericirea să te ia in braţele ei în acest moment special!

La mulţi ani şi fie ca Sfântul al cărui nume îl porți să te călăuzească mereu!

Citește și: cele mai frumoase mesaje de Sfântul Andrei și mesaje de Sfântul Nicolae

Mesaje de SFANTUL Mihail  Îngerul Mihail să îţi călăuzească paşii, să îţi aducă bucurie în suflet şi să fie întotdeauna cu tine! La mulţi ani!

Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ţi aducă fericire şi bucurie. La mulţi ani de Sfinţii Mihail şi Gavril!

Fie ca toate întâmplările frumoase şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sfinţii Mihail şi Gavril cât mai frumoasă!.

Fie ca sfintii ce te protejază să-ţi aducă mult noroc, fericire şi împliniri. Să ai o zi minunată!

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Urări de Crăciun. Felicitări de Crăciun. SMS de Crăciun

Mesaje de SFANTUL  Gavril:  Îngerul Gavril, înger al Bunei Vestiri, să îţi călăuzească paşii Gabriel/Gabriela şi să ai parte de o zi la fel de frumoasă ca tine „La mulţi ani!”

De ziua numelui tău cele mai frumoase dorinte să devină realitate. La multi ani, Gabriel!

O zi frumoasă și o viață plină de bucurii! La mulți ani, Gabriel!

Ziua numelui să-ţi fie plină de realizări şi să te bucuri mereu de orice lucru frumos din viaţa ta! La mulţi ani, Gabi!

Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi să ai parte numai de zile senine şi însorite!

Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului La mulţi ani!

Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de colorată precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei şi la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori.

Citește și: MESAJE de SFANTUL NICOLAE. URARI de Sfântul Nicolae. FELICITARI pe care le poți trimite prin SMS de SF Nicolae celor care își sărbătoresc onomastica

De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele pe care o să ţi le pui!

Fie ca această zi să-ți deschidă poarta unui viitor plin de succese și realizări. Sfântul al cărui nume îl porți să te ocrotească și să te călăuzească mereu. La Multi Ani!

Fie ca sfintii ce te protejază să-ţi aducă mult noroc, fericire si împliniri. Să ai o zi minunată!

De ziua numelui tău şi în orice altă zi îţi urez să ai parte de momente speciale, cu bucurii şi să rămâi cu multe amintiri plăcute. Să ai o zi excelentă!

Citește și: cele mai deosebite urări de Crăciun și mesaje de Anul Nou

Mesaje de Sfinții Mihail si Gavriil haioase

-La mulţi ani plini de fericire şi împliniri! Să te pupe norocul şi să ai numai zâmbete şi soare în calea ta!

-La mulţi ani, să ai o sănătate beton, să ai o zi bună şi să n-ai noroc de ghinion!

-Lumea toată-i trecătoare, oamenii se trec şi mor, tu eşti nemuritoare, La mulţi ani şi mult umor!

-Să trăieşti o mie de ani şi încă o viaţă, să petrecem, să bem până dimineaţă.

-Sub tavan de stele, Şi cu bani şi fără bani, Într-un miez frumos de noapte, lumea-ţi spune La mulţi ani!

-Un simplu La mulţi ani plin de nobleţe, acum că m-am debranşat şi gândesc la rece!

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. Urări de Moș Nicolae. Felicitări pe care pe care le poți trimite prim SMS de Moș Nicolae

-„Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros „La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi”.

-Căţeluş cu părul creţ, să ai Jeep-ul în coteţ, şi o vilă cu piscină, Cindy Crowford ca vecină, o lopată pentru bani, sănătate, la mulţi ani!

-Dau şi eu un mesaj simpatic şi nu sun pentru că nu am bani, în ziua în care şi soarele se scoală noaptea să îţi ureze La mulţi ani!

-E ziua ta şi nu ştiu cum să-mi stăpânesc euforia să îţi urez La mulţi ani şi să trăieşti câţi kilometri de autostradă are România!

-La mulţi ani! Eşti o fiinţă atât de drăguţă, politicoasă, frumoasă, sinceră, spirituală şi unică pe această lume. Primeşte urările mele de bine şi aceste minciuni nevinovate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea