Rămâi conectat

Ştirea zilei

Omul de afaceri Viorel Coman, candidatul MP la Sebeș: ”Dacă voi fi ales, aș dona salariul de primar”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Omul de afaceri Viorel Coman (57 de ani), care a reprezentat România în 2004 la Campionatul Mondial de Golf de la Sydney, este candidatul Mișcării Populare la Primăria municipiului Sebeș, el fiind prezentat, vineri, de deputatul Clement Negruț într-o conferință de presă.

Viorel Coman - candidat Primaria Sebes01

Viorel Coman a precizat că la Sebeș se realizează ”proiecte pompieristice” care se materializează ”metaforic spus, în a cârpi ceva, a finaliza ceva, în a rezolva probleme de moment și nimeni nu se gândește la proiecte pe termen lung”.

Viorel Coman a terminat liceul în Bistrița, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Fizică, și a lucrat ca și profesor, în Sebeș, timp de 20 de ani, iar, din 2003, și-a creat propria afacere – o firmă de construcții.

Acesta a precizat că dacă va fi ales ar dona salariul de primar și că vrea să candideze deoarece municipiul Sebeș i-a oferit nenumărate satisfacții, iar acum este rândul său să ofere urbei și cetățenilor.

”De ce sunt pe acest scaun și de ce sunt aici? În perioada în care am lucrat ca antreprenor, evident, ne-am întâlnit cu diverse probleme legate de comunicarea între noi, ca antreprenori, și Primăria municipiului Sebeș. În această perioadă am construit aproape 200 de locuințe. Ne-am axat pe locuințe familiale, nu pe construcții mari. În această perioadă, zilnic, săptămânal, am avut o relație cu primăria. Toate aceste proiecte, care se desfășoară în Sebeș sunt, le-aș numi, pompieristice. Toate se adresează metaforic spus, în a cârpi ceva, în a finaliza ceva, în a vopsi ceva, în a rezolva problema pe moment. Nimeni nu se gândește la proiecte pe termen lung. Un oraș european înseamnă ca, noi cei care suntem implicați în construirea, refacerea lui, să gândim toate aspectele nu pentru mâine, nu pentru următorii 4 ani. Vă dau cel mai bun exemplu, o locuință va fi folosită aproximativ 4 generații. Ce înseamnă acest lucru? că avem o responsabilitate uriașă! Dacă ai proiectat-o corect, cei care vor veni după tine o să-ți mulțumească (…) Eu nu sunt aici nici să cer salariu, nici remunerație, nici beneficii. Aș dona salariul meu la o societate de copii, iar dacă orașul, în 40 de ani, mi-a dat nenumărate satisfacții și m-a susținut, îmi doresc să pot da ceva înapoi”, a afirmat candidatul MP.

Un proiect important pe agenda candidatului MP este modernizarea intrărilor în Sebeș, dinspre Deva, Sibiu și Alba Iulia, el precizând că municipalitatea are fonduri pentru astfel de investiții.

Coman a precizat că vrea să dea orașului o ”formă europeană”, iar acest lucru include, obligatoriu, și modernizarea străzilor.

”M-aș strădui, inclusiv, ca fațadele caselor să aibă o formă europeană. Asta ar însemna să nu existe niciun cablu spânzurat pe stâlpii de alimentare cu energie electrică, să ai trotuare, rigole corecte și benzi. La Sebeș, cum ai intrat în oraș, asfaltul e cârpit din metru pătrat în metru pătrat. Eu nu înțeleg cum nu se găsesc din 10-15 milioane de euro bani pentru trage o centură asfaltică și pentru a pune marcaje corecte. Treci prin față pe la STC și din 10 în 10 metri e cârpit asfaltul”, a spus candidatul MP la Sebeș.

Viorel Coman a afirmat, spunând jurnaliștilor să nu scrie – să scape pixul din mână -, că a fost coleg de cameră, în cămin, pe perioada studenției, cu actualul președinte al României, Klaus Iohannis.

Președintele MP Alba a dat asigurări că Viorel Coman are notorietate în Sebeș și mari șanse de a fi ales. ”Sebeșul nu va rata șansa să aibă un primar care să facă ceva pentru ei”, a afirmat Negruț.

Revenim cu detalii și video după terminarea conferinței de presă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea