Rămâi conectat

Curier Județean

Omul de afaceri Franți Itul, arestat în 2006 și achitat în 2011, primește despăgubiri morale de 25.000 de euro de la statul român

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Statul român este obligat, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, să îi plătească despăgubiri morale în valoare de 25.000 de euro lui Franți Itul, un cunoscut om de afaceri albaiulian, pentru că în periada aprilie-iunie 2006 a fost ținut 3 luni și 7 în detenție în arestul Poliției Capitalei.

 

În 20122, Itul a fost achitat definitiv în dosarul în care s-a dispus atunci arestarea preventivă, în care era acuzat de săvârșirea infracțiunilor de contrabanda, spălare de bani şi evaziune fiscală, iar în 2012, omul de afaceri a dat în judecată statul român solicitând despăgubiri cu titlu de daune materiale în valoare de aproape 30.000.000 de lei (reprezentând pierderile suferite de grupul de societăţi Itul și salariul neacordat pe perioada detenției) și suma de 500.000 de Euro cu titlu de daune morale pentru repararea prejudiciului cauzat prin erori judiciare.

 

Instanța de la Curtea de Apel Alba Iulia a decis ca Franţi Itul să primească 25.000 de euro daune morale, plus contravaloarea salariului neîncasat în perioada cât a fost în arest.

“Se apreciază că suma de 25.000 euro este îndestulătoare în raport de impactul psihic suferit de reclamant şi de familia sa, de consecinţele negative create acestora de cele 3 luni şi 7 zile de arest pe parcursul unui proces penal început în 2002 şi finalizat în anul 2011”, se arată în decizia pronunțată de judecătorii Curții de Apel Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: Omul de afaceri Franți Itul a scăpat de acuzația de înșelăciune din ”Dosarul Amaroy”

Deși definitivă, Itul a atacat decizia Curții de Apel Alba Iulia la Înalta Curte de Casatie, printr-o modalitate extraordinara de contestare.

 

Itul a fost retinut, impreuna cu alti trei oameni de afaceri la mijlocul lunii martie 2006 in cadrul unei operatiuni denumite „Metropol”, la care participat peste o suta de politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, Serviciului Teritorial DIICOT Alba si al inspectoratelor judetene de politie din Alba, Iasi si Covasna. (BT)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea