Rămâi conectat

Actualitate

OMS: Statele Unite au potenţialul de a deveni noul epicentru al pandemiei, după o foarte mare accelerare a numărului de infectări cu noul coronavirus

Ziarul Unirea

Publicat

în

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a constatat o foarte mare accelerare a numărului de infectări cu noul coronavirus în Statele Unite, care au potenţialul de a deveni noul epicentru al pandemiei, a indicat marţi purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Margaret Harris, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

În ultimele 24 de ore, 85% dintre cazurile noi au provenit din Europa şi SUA, a declarat Margaret Harris în faţa presei. Din total, 40% au fost înregistrate în Statele Unite, a menţionat ea.

Întrebată dacă SUA au devenit noul epicentru al pandemiei, Margaret Harris a spus: ‘Vedem acum o foarte mare accelerare a cazurilor în Statele Unite. Aşadar, există acest potenţial’.

SUA ‘au o foarte mare epidemie şi o epidemie care creşte în intensitate’, a adăugat purtătoarea de cuvânt a OMS.

Per ansamblu, pandemia se accelerează, Margaret Harris menţionând că, la nivel global, se aşteaptă la o creştere substanţială a numărului de contaminări şi de decese faţă de cifrele actuale, 334.981, respectiv 14.510.

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut marţi, într-o postare pe Twitter, dificultăţile de procurare a materialelor medicale cruciale în contextul epidemiei, notând că ‘piaţa mondială … a înnebunit’ şi că guvernului federal ‘nu îi este uşor’ să ajute statele americane să obţină măşti de protecţie şi aparate de ventilaţie.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing

Ziarul Unirea

Publicat

în

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing Escrocii au găsit o nouă metodă prin care încearcă să le fure banii din conturi oamenilor neatenți, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Este vorba de „spoofing” și înseamnă mascarea identității. Citește și: Schimbare importantă la cardurile de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea