OMS: Statele Unite au potenţialul de a deveni noul epicentru al pandemiei, după o foarte mare accelerare a numărului de infectări cu noul coronavirus

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a constatat o foarte mare accelerare a numărului de infectări cu noul coronavirus în Statele Unite, care au potenţialul de a deveni noul epicentru al pandemiei, a indicat marţi purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Margaret Harris, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

În ultimele 24 de ore, 85% dintre cazurile noi au provenit din Europa şi SUA, a declarat Margaret Harris în faţa presei. Din total, 40% au fost înregistrate în Statele Unite, a menţionat ea.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Întrebată dacă SUA au devenit noul epicentru al pandemiei, Margaret Harris a spus: ‘Vedem acum o foarte mare accelerare a cazurilor în Statele Unite. Aşadar, există acest potenţial’.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

SUA ‘au o foarte mare epidemie şi o epidemie care creşte în intensitate’, a adăugat purtătoarea de cuvânt a OMS.

Per ansamblu, pandemia se accelerează, Margaret Harris menţionând că, la nivel global, se aşteaptă la o creştere substanţială a numărului de contaminări şi de decese faţă de cifrele actuale, 334.981, respectiv 14.510.

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut marţi, într-o postare pe Twitter, dificultăţile de procurare a materialelor medicale cruciale în contextul epidemiei, notând că ‘piaţa mondială … a înnebunit’ şi că guvernului federal ‘nu îi este uşor’ să ajute statele americane să obţină măşti de protecţie şi aparate de ventilaţie.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419