Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

OMS, despre situația unui vaccin împotriva Covid-19: „Realist vorbind, oamenii vor începe să fie vaccinaţi în prima parte a anului viitor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, un expert al Oganizației Mondiale a Sănătății a declarat că cercetătorii progresează în dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19, unele fiind în studii clinice finale, dar utilizarea acestora nu poate fi așteptată înainte de începutul anului 2021.

OMS lucrează pentru a asigura o distribuire echitabilă a vaccinurilor, dar între timp este esenţial să limităm răspândirea virusului, a spus Ryan, care este director al programului de urgenţă al OMS, în timp ce numărul cazurilor zilnice noi se află aproape de niveluri record la nivel global, informează News.ro.

”Facem progrese bune”, a spus Ryan, notând că mai multe vaccinuri se află în prezent în faza a treia a studiilor clinice şi că niciunul nu a eşuat în privinţa siguranţei şi capacităţii de a genera un răspuns imunitar.

”Realist vorbind, oamenii vor începe să fie vaccinaţi în prima parte a anului viitor”, a declarat Ryan, care a participat la un eveniment public pe o reţea de socializare.

OMS lucrează la extinderea accesului la posibile vaccinuri şi pentru a ajuta la creşterea capacităţii de producţie, a spus Ryan.

”Trebuie să fim corecţi, pentru că sunt un bun global. Vaccinurile pentru această pandemie nu sunt pentru bogaţi, nu sunt pentru săraci, sunt pentru toată lumea”, a spus oficialul OMS.

Ryan a mai avertizat şcolile să fie precaute în privinţa redeschiderii şcolilor, până când nu va fi ţinută sub control transmiterea comunitară. Discuţiile din Statele Unite referitoare la redeschiderea şcolilor s-au intensificat, în timp ce pandemia se extinde în zeci de state.

”Trebuie să facem tot posibilul să readucem copiii la şcoală, iar cel mai eficient lucru pe care îl putem face este să oprim boala în comunitatea noastră”, a arătat Ryan.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea