Rămâi conectat

Curier Județean

Olimpiada de fizică, faza județeană, are loc sâmbătă la Colegiul Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia. Cei mai buni 13 elevi din Alba merg la ”națională”

Dragoş Suciu

Publicat

în

  • Cei mai buni fizicieni din Alba primesc cadou o olimpiadă, de Valentine`s Day.

olimpiade scolare 2015În jur de 100 de elevi din Alba din clasele VI-XII au trecut de faza locală a olimpiadei la fizică și vor participa la faza județeană care are loc sâmbătă, 14 februarie, la Colegiul Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia.

Citește și Calendarul olimpiadelor școlare 2015, în județul ALBA

Olimpiada începe la ora 10.00 și ține trei ore. Datorită rezultatelor bune, anul acesta, județul Alba primește 13 locuri la faza națională, și nu 7, așa cum se întâmplau în alți ani. Este de precizat că nu toți ”fizicienii” onorează aceste locuri, inspectorul școlar, Rodica Băruță, a precizat că sunt elevi foarte buni la mai multe discipline din științele reale și aleg, de multe ori, matematica, chimia, informatica sau altă materie.

Citește și Calendarul olimpiadelor școlare 2015

De faza locală au trecut elevii care au obținut cel puțin nota 8.00.

Faza națională are loc în perioada 4-9 aprilie la Vaslui.

Amintim că metodologia de organizare a examenului de Bacalaureat 2015 prevede că liceenii care au obținut premii la concursurile școlare INTERNAȚIONALE recunoscute de Ministerul Educației, își pot echivala proba scrisă la disciplina la care au câștigat premiul. Echivalarea se face cu nota 10.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea