Rămâi conectat

Curier Județean

Ofițeri și subofițeri ai ISU Alba, înaintați în grad cu ocazia Zilei Protecției Civile din România – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgenta „Unirea” al județului Alba, cu ocazia Zilei Protecției Civile din Romania, au fost înaintați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad următoarele cadre militare:

Ofițerii:

inaintari in grad ISU Alba17– in grad de colonel – lt.col. Bucico Alexandru;
– in grad de colonel – lt.col. Guia Adrian;
– in grad de colonel – lt.col.Hirean Gabriel

Subofițerii:

– in grad de plutonier adjutant sef – plt.adj. Radu Ioan
– in grad de plutonier adjutant – plt.maj. Cristea Bogdan.
Tot cu aceasta ocazie, opt subofițeri încadrați in anul 2015 la Inspectoratul pentru Situații de Urgenta „Unirea” al județului Alba au depus jurământul militar.

Festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Ministrului Afacerilor Interne de înaintare în grad a ofiţerilor şi a Ordinului Inspectorului şef al I.S.U. Alba pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, prefectul judeţului Alba – Murg Cornel, vicepresedintele Consiliului Judetean Alba – Florin Roman şi conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade.

La final s-a intonat Imnul Naţional al României.

Ziua de 28 Februarie este declarată Ziua Protecţiei Civile din România. De-a lungul celor 83 de ani de la înfiinţare, indiferent ce denumire a purtat şi din ce structură a facut parte, protecţia civilă din Romania a desfăşurat o intensă activitate, s-a dovedit utilă şi a slujit numai interesele nationale, protejând vieţi, bunuri materiale şi valori de patrimoniu.

Potrivit ISU Alba, “semnificative sunt cutezanţa, profesionalismul şi devotamentul manifestat de personalul acestei instituţii în timpul celui de-al doilea război mondial, cât şi în timpul numeroaselor dezastre: inundaţiile din anii 1970, 1975, 1999, 2000, 2005, cutremurul devastator din anul 1977, accidentul aviatic de la Baloteşti din 1995, numeroasele accidente tehnologice şi altele.

[nggallery id=1678]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea