Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ofițeri de la BCCO Alba Iulia în vizorul Direcției de Inspecție Internă din subordinea IGPR

Publicat

în

bcco alba iuliaActivitatea profesională a unor ofițeri din cadrul BCCO Alba Iulia este verificată în aceste zile de o comisie de la Direcția de Inspecție Internă din subordinea IGPR în urma unei sesizări. Lucrătorii direcției au fost prezenți zilele trecute la Alba Iulia, informația fiind confirmată de șeful Brigăzii, comisarul Gabriel Florescu.

Electrica Furnizare Discount

Acesta a declarat pentru ziarulunirea.ro că este vorba despre doi ofițeri dintre care unul a fost reclamat la IGPR, de către o persoană fizică din Alba Iulia, că și-ar fi depășit obligațiile de serviciu.

În urma unei sesizări trimise de un cetățean din Alba Iulia la IGPR, mi s-a solicitat să iau rapoarte de la cei doi ofițeri și de la alți colegi de-ai lor, rapoarte pe care le-am trimis la București. Unul dintre cei doi, în special, a fost reclamat că și-a depășit competența, asta însemnând că a efectuat în timpul serviciului alte activități decât cele pe care le are în atribuții, folosindu-se de calitatea de polițist. Comisia de la București a venit la Alba Iulia pentru a verifica cele sesizate. Asta nu înseamnă că cei doi sunt cercetați disciplinar”, a declarat comisarul Florescu.

Surse din cadrul BCCO Alba Iulia susțin, însă, că cei doi ofițeri sunt vizați tocmai din cauză că, în repetate rânduri, și-au exprimat deschis susținerea pentru fostul șef Traian Berbeceanu care în continuare este anchetat într-un dosar de corupție pentru care, după aproape 4 luni, încă nu s-a dat nicio soluție.

De altfel, unul dintre cei doi a și postat recent, pe o rețea de socializare, un mesaj din care rezultă că mai mulți ofiței simt că se fac unele presiuni asupra lor, nemulțumirea fiind că Brigada nu funcționează la fel de bine ca pe vremea când era condusă de Berbeceanu: ”Suntem puși la colț, trași de urechi, marginalizați, am devenit paria instituției pentru gloria căreia ne-am sacrificat totul, pentru care am lăsat copiii bolnavi acasă, pentru care am dormit prin mașini și am umblat pe toate coclaurile murdari și obosiți. Suntem monitorizați, amenințați, intimidați. Toate astea pentru că, de la început și până la sfârșit, am avut curajul și onoarea să spunem RESPECT, TRAIAN BERBECEANU! Domnilor, infractorii nu suntem noi!”.

Întrebat dacă cei doi ofițeri au fost ”luați în vizor” deoarece sunt foarte apropiați de fostul șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, Florescu a declarat: ”Eu nu pot să împart lucrătorii Brigăzii în apropiați sau mai puțin apropiați de colegul meu Traian Berbeceanu. Verificările de la Direcția de Inspecție Internă nu au nicio legătură cu așa ceva. Personal nu am avut nicio nemulțumire, am răspuns doar solicitării venite de la IGPR. Așa cum am spus, sesizarea a fost făcută de o persoană fizică din Alba Iulia, direct la IGPR”.

Publicitate

Ştirea zilei

Sterilizarea gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân, de pe raza Municipiului Alba Iulia: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Publicat

în

Pentru reducerea incidenţei abandonului pe domeniul public a animalelor fără stăpân şi a actelor de cruzime şi maltratare, pe masa consilierilor locali din Alba Iulia se află un proiect de hotărâre privind încheierea unui contract de prestări de servicii pentru sterilizarea gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân, de pe raza Municipiului Alba Iulia.

Prin proiectul de hotărâre supus spre dezbatere Consiliului Local al Municipiului Alba lulia,propun aprobarea campaniei de sterilizare gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân, de pe raza Municipiului Alba lulia.

Ţinând seama de intenţia administraţiei locale de a depune toate eforturile pentru a avea un municipiu armonios din punct de vedere al relaţiei om – animal, un oraş care pune accentul pe viaţă şi animalele beneficiază de protecţie şi de bunăstare.

În acest sens, sursa existenţei şi persistenţei câinilor fără stăpân este dublă, înmulţirea necontrolată şi abandonul acestora pe domeniul public.

Pentru reducerea incidenţei abandonului pe domeniul public a animalelor fără stăpân şi a actelor de cruzime şi maltratare singura soluţie umană, sustenabilă şi eficientă de a controla numărul animalelor cu sau fără stăpân este sterilizarea în masă.

Înmulţirea necontrolată a animalelor în special al câinilor reprezintă una din cauzele principale de abandon pe domeniul public..

În privinţa abandonului de animale,acesta provine atât din iresponsabilitatea proprietarilor,cât şi din înmulţirea necontrolată a animalelor pe care le au în posesie, întrucât acestea nu sunt sterilizate, deşi obligativitatea există. în pofida existenţei obligativităţii legale de a steriliza câinii,prea mulţi proprietari nu au făcut acest lucru,unul din motive fiind costul financiar, dar şi lipsa de comunicare şi informare.

Propun ca acestă campanie să se desfăşoare în perioda 16.08 – 30.11.2021

Având în vedere obiectivele administraţiei locale de reducere a numărului de câini fără

Stăpân în prima etapă şi eradicarea acestui fenomen pe termen mediu, propun analiza şi dispunerea în consecinţă.

Publicitate
Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Accident rutier între Galda de Jos și Cricău: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile

Publicat

în

FOTO| Accident rutier între Galda de Jos și Cricău: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile

Un accident rutier a avut loc astăzi, 25 iulie, între localitățile Galda de Jos și Cricău.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit informațiilor din cadrul grupului de Facebook INFO TRAFIC jud. Alba, un autoturism marca Dacia Logan a părăsit partea carosabilă și s-au răsturnat în câmp.

Potrivit unui cetățean care a trecut prin zona incidentului, mașina ar fi putut fi condusă de un începător, întrucât avea semnele specifice lipite pe geam.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Modernizarea străzilor din Războieni-Cetate, Cisteiul de Mureș și Micoșlaca: Licitația de peste 90.000 de lei, lansată de primăria Ocna Mureș

Publicat

în

Primăria orașului Ocna Mureș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziție, în cadrul proiectului „Servicii de proiectare lucrări modernizare străzi în localităţile Războieni-Cetate, Cisteiul de Mureş și Micoşlaca”. Valoarea totală estimată a investiției este de 92.436,97, fără TVA.

Având în vedere că satul Războieni-Cetate este amplasat în partea de Nord-Est faţă de oraşul Ocna Mureş iar satele Cisteiul de Mureş şi Micoşlaca sunt în partea de Vest faţă de oraşul Ocna Mureş, proiectul va fi conceput pe două loturi şi anume:

  • Lotul 1 – localitatea Războieni-Cetate, 15 străzi în lungime aproximativă de 3.964 m,
  • Lotul 2 – localităţile Cisteiul de Mureş şi Micoşlaca, 23 străzi în lungime aproximativă de 6.695 m.
Justificarea necesităţii întocmirii proiectului tehnic:

– legislaţia in vigoare privind investiţiile în obiective de interes public

– în vederea executării lucrărilor de modernizare străzi, care datorită degradărilor care afectează drumurile sub acţiunea traficului şi a factorilor climatici, traficul se desfăşoară greoi, cu viteză redusă şi consumuri mari de carburanţi ai autovehiculelor precum şi degajări în cantităţi mari de noxe.

– situaţia precară a străzilor la această dată impune refacerea sistemului rutier, scurgerea apelor pluviale, acostamente, drumuri laterale-intersecţii, accese, lucrări de semnalizare.

Asfel modernizarea străzilor este necesară pentru siguranţa oamenilor, protecţia bunurilor şi aşezărilor umane, a obiectivelor de interes public şi nu în ultimul rând a calităţii mediului – aerului, care prin descongestionarea traficului se va obţine siguranţa circulaţiei şi reducerea emisiilor de noxe poluante în atmosferă, cu efect în creşterea calităţii vieţii populaţiei în Oraşul Ocna Mureş.

Principalele obiective:

– Dezvoltarea infrastructurii rutiere, având ca scop facilitarea accesului populaţiei şi agenţilor economici din satele aparţinătoare Războieni-Cetate, Cisteiul de Mureş şi Micoşlaca în Oraşul Ocna Mureş;

– Reducerea emisiilor poluante generate de consumul mai mare de combustibil datorat traficul ce se desfăşoară pe străzi nemodemizate;

– Creşterea valorii arhitecturale, ambientale şi de integrare cromatică în mediul urban;

– Întreţinerea mai uşoară şi mai eficientă a străzilor.

Lucrările ce se vor executa în baza documentaţiei tehnico-economice, vor conduce la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din unitatea administrativ-teritorială a oraşului Ocna Mureş, din punct de vedere social, educaţional, posibilităţilor de petrecere a timpului liber, economic, al condiţiilor de locuire şi a calităţii mediului urban în care trăiesc.

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea