OFICIAL| Spitalul Municipal Blaj devine SPITAL COVID. De asemenea, cel din Aiud va servi ca și suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Un spital mare din județul Alba va avea o nouă ,,menire”, pe lângă cel din Blaj,  în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus. Astfel, Spitalul Municipal Aiud va avea o nouă ,,misiune”.

Prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 555/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, Spitalul Municipal din Blaj a fost adăugat în listă ca fiind o unitate medicală care asigură asistență medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 ( la secția de boli infecțioase – 46 paturi, singura care va fi folosită pentru bolnavii COVID).

USR - Alegeri parlamentare 2020

De asemenea, prin ordinul nr. 1.869 din 4 noiembrie 2020 pentru modificarea și completarea Ordinului Ministrului Sănătății nr. 555/2020, privind aprobarea planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a listei spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și în faza a II-a și a listei cu spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2 a fost stabilit că Spitalul Municipal din Aiud va deveni unul dintre spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul pandemic.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Aceste măsuri au fost privite ca fiind necesare în lupta sistemului medical românesc împotriva acestei pandemii.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419