Rămâi conectat

Actualitate

OFICIAL| Rezultate alegeri Turcia: Recep Erdogan a CÂȘTIGAT alegerile prezidențiale: Va avea parte de un nou mandat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultate alegeri Turcia: Recep Erdogan a CÂȘTIGAT alegerile prezidențiale: Va avea parte de un nou mandat

Rezultatele alegerilor din Turcia au fost anunțate de autorități. Preşedintele în exercițiu al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a câștigat alegerile prezidențiale, conform rezultatelor preliminare anunţate de Comisia electorală de la Ankara, după numărarea a peste 98% din voturi.

Erdogan a obținut 52,1% în alegeri (26.931.201 de voturi), iar contracandidatul său Kemal Kilicdaroglu a întrunit 47.9% din opțiuni (24.762.280 de voturi), potrivit rezultatelor preliminare.

Inclusiv agenţia de presă ANKA, apropiată de opoziţie şi de Kiliçdaroglu, l-a dat câștigător pe Erdogan, după ce anterior susținea că rivalul lui Erdogan este pe primul loc. Consiliul electoral din Turcia urmează să facă un anunţ oficial privind rezultatul definitiv.

Erdogan a ieșit în fața susținătorilor săi din Istanbul să sărbătorească victoria.

Erdogan, din Partidul Justiţie şi Dezvoltare (AKP, islamic-conservator), a fost prim ministru şi este preşedinte al ţării de 20 de ani.

Este pentru prima oară când opoziția a reușit să trimită în alegeri un candidat care a intrat în turul doi, până acum Erdogan ieșind câștigător din primul tur.

Kilicdaroglu era favorit în sondajele de opinie înainte de scrutin.

Liderul actual turc a sfidat previziunile privind eşecul său politic la alegeri, mobilizând votanţii cu un amestec puternic de conservatorism religios şi naţionalism. Erdogan a profitat de sprijinul kurd pentru Kilicdaroglu pentru a-l acuza pe rivalul său că este de partea terorismului şi de legături cu militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o acuzaţie pe care Kilicdaroglu a numit-o calomnie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea