Rămâi conectat

Curier Județean

OFICIAL| În Alba, 88 persoane se află în carantină și 1.213 izolate la domiciliu. Continuă acțiunile în domeniul ordinii şi siguranţei publice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19

Ziarul Unirea

Publicat

în

OFICIAL| În Alba, 88 persoane se află în carantină și 1.213 izolate la domiciliu. Continuă acțiunile în domeniul ordinii şi siguranţei publice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19

La data de 23.05.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:

  • persoane în carantină – 88;
  • persoane ieşite din carantină – 994;
  • persoane izolate la domiciliu – 1.213;
  • persoane ieşite din izolarea la domiciliu – 5.047.

Odată cu declararea stării de alertă, persoanele care se întorc în ţară intră automat în izolare la domiciliu, fiind luate în evidenţă de la vamă, în urma completării declaraţiei pe proprie răspundere, în care precizează locaţia unde se va izola timp de 14 zile, în spaţii individuale sau împreună cu familiile. Persoanele nu au posibilitatea izolării la domiciliu pot opta pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de către autorităţi.

Polițiștii din Alba au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 22 mai a.c., 222 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Alba și 65 de polițiști locali au desfășurat misiuni specifice.

Au fost verificate 1.391 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor privind izolarea/ carantinarea și a fost organizată o acțiune punctuală în cadrul căreia au fost verificate 70 de persoane.

În contextul stării de alertă, polițiștii au acționat, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Obiectivul Inspectoratului de Poliție Județean Alba este siguranță cetățeanului.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni specifice în contextul pandemiei cu noul Coronavirus si in starea de alertă. Jandarmii asigură măsuri de pază şi protecţie la nivelul a 3 centre de carantină, precum şi misiuni desfăşurate cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu.

În ultimele 24 de ore, 80 de jandarmi au acţionat pe raza judeţului Alba, jandarmii fiind angrenaţi în 56 de misiuni.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba acţionează pentru siguranţa cetăţenilor!

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Unirea” al Județului Alba (ISU) au efectuat 3 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective.

De asemenea, cadrele militare ISU Alba au desfășurat un număr de 16 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii și ale Serviciul de Ambulanță Județean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/ confirmate ca infectate.

În aceste misiuni au fost implicate 20 cadre ISU Alba.

Vă informăm că pe Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum şi explicaţii şi reglementări referitoare la Starea de alertă.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să respecte toate reglementările şi recomandările autorităţilor, în vederea prevenirii şi limitării extinderii coronavirusului. Virusul este încă printre noi, de aceea, cu cât conştientizăm mai mult că este responsabilitatea fiecăruia de a urma regulile de prevenţie, cu atât cresc şansele noastre, ale tuturor, să depăşim cu bine această criză.

Mulţumim tuturor celor care au înţeles că numai împreună vom reuşi să depăşim această perioadă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea