Rămâi conectat

Actualitate

Obligatorie și nu prea: Doar o cincime dintre locuințele din România este asigurată împotriva dezastrelor naturale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obligatorie și nu prea: Doar o cincime dintre locuințele din România este asigurată împotriva dezastrelor naturale

Chiar dacă poliţa de asigurare este, teoretic, obligatorie pentru proprietari, în România, doar una din cinci locuinţe este asigurată împotriva dezastrelor naturale.

Asigurarea PAD acoperă daunele produse din cauza naturale – adică inundaţii, alunecări de teren şi cutremure.

Obligatorie sau nu?

În această lună au intrat în vigoare mai multe modificări legislative, astfel încât această asigurare nu va mai putea fi ocolită.

De asemenea, şi preţul a crescut cu 30% – de la 100 la 130 de lei. Locuitorii satelor sunt reticenți, deci situația nu se va schimba.

Constantin Văduva, agent de asigurări: ”Nici 2% nu sunt asigurați, pentru că nu sunt venituri. Toată lumea aici muncește în agricultură, ce câștigă azi îi cheltuie mâine. Foarte mulți la ajutorul social că n-au posibilități, de aia nici nu fac asigurări”.

La pachet cu această majorare de preț vine și obligația ca imobilele să nu mai poată fi înscrise în cartea funciară dacă nu au asigurare obligatorie.

Sursa: infofinanciar.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

24 iulie 2024: Trafic restricționat pe DN 67C – Transalpina, pentru traversarea unor sectoare de către participanții la o competiție sportivă internațională

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 iulie 2024: Trafic restricționat pe DN 67C – Transalpina, pentru traversarea unor sectoare de către participanții la o competiție sportivă internațională Traficul rutier este restricționat miercuri, 24 iulie 2024, pe DN 67C – Transalpina, pentru traversarea unor sectoare de către participanții la o competiție sportivă internațională. Citește și: 23-27 iulie 2024: Circulație restricționată pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea