Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Oana Badea cere prelungirea vacanţei de primăvară pentru elevi

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În numele Grupului de lucru pentru educație al Organizației Naționale a Femeilor Democrat Liberale, Oana Badea a trimis o scrisoare doamnei Ministru Ecaterina Andronescu prin care cere prelungirea vacanţei de primăvară a elevilor.

Vă prezentăm scrisoarea integrală:

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Doamnă Ministru Ecaterina Andronescu, vacanța de primăvară este insuficientă și discriminatorie

Grupul de lucru pentru educație al Organizației Naționale a Femeilor Democrat Liberale vă atrage atenţia, ca urmare a discuțiilor purtate cu elevi, părinți și cadre didactice, asupra neajunsurilor pe care le generează noua structură a anului școlar.

Prin urmare, am identificat o soluție de principiu, pe care o înaintăm ministerului și pe care credem că ar trebui să o adoptați în beneficiul tuturor: vă solicităm să acordați, pe lângă zilele libere existente deja în mod tradițional (prima și a doua zi de Paște), încă două zile libere. Spre exemplu, perioada premergătoare zilei de 5 mai are conform ordinului dumneavoastră următoarea structură: miercuri, 1 Mai – zi liberă, joi și vineri zile de școală. Noi propunem pentru 2 și 3 mai statutul de zile libere, în așa fel încât perioada cuprinsă între 30 aprilie și 7 mai să fie integral liberă.

Vă reamintim că structura anunțată de dumneavoastră prin ordin de ministru, după începerea anului școlar 2012-2013, reduce vacanța de primăvară de la două săptămâni la doar o săptămână. Dincolo de faptul că vacanța este insuficientă pentru toți elevii noștri astfel încât să parcurgă cu succes ultima perioadă a semestrului al doilea, o săptămână de vacanță de primăvară este prea puțin mai ales pentru cei care participă la olimpiadele școlare naționale. Practic, olimpicii naționali nu mai au  deloc vacanță de primăvară.

Totodată, până în acest moment nu este precizată modalitatea în care se va organiza sistemul de învățământ preuniversitar în perioada sărbătorilor pascale, acest an școlar având particularitatea dispersiei în timp a datelor (exemplu: 5 mai și 31 martie). Argumentele soluției propuse de noi sunt: cadrele didactice pot planifica  parcurgerea materiei de la început în cunoștință de cauză; părinții, cunoscând din timp programul copiilor, îl pot armoniza cu propriul program și nu în ultimul rând, sectorul turistic poate adapta și oferi celor interesați pachete de vacanță specifice perioadei.

Avem convingerea că soluția noastră răspunde unei așteptări existente în opinia publică românească, se află la îndemâna dumneavoastră și nu în ultimul rând oferă predictibilitatea atât de des invocată în sistemul de învățământ.

Vă mulţumim pentru atenţia acordată acestui subiect, ”

Grupul de lucru pentru educație al
Organizației Naționale a Femeilor Democrat Liberale


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea