O zi în umbra unui angajat, pentru liceenii Colegiului Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Data de 2 aprilie se înscrie drept o zi importantă în viaţa a 34 liceeni din clasele a XI-a şi a XII-a de la Colegiul Tehnic ,,I D Lăzărescu” din Cugir, în cadrul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, (1-5 aprilie), când vor petrece o zi la un loc de muncă, în umbra unui angajat care are meseria dorită de elev.

Demersul are loc, în contextul promovării programului internaţional de orientare profesională „Job Shadow Day 2013” , aflat la cea de-a XI-a ediţie şi care este derulat de organizaţia „Junior Achievement Romania” cu sprijinul profesorilor coordonatori din peste 65 de de localităţi din toată ţara.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Programul are drept scop promovarea în rândul elevilor elevilor a unei mai bune înţelegeri a profesiei pe care o doresc şi a modului de funcţionare a unei companii şi ajuta elevii să înţeleagă care sunt responsabilităţile şi activităţile unui angajat din domeniul în care doresc tinerii să lucreze, prin accesul direct la locul de muncă al acestuia.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Experienţa unei zile de lucru „în umbra” unui angajat poate să ofere elevilor răspunsuri mai clare la întrebările „Ce vreau să devin după ce termin şcoala?”sau „Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”. În acelas timp şi angajatorii, pot afla mai multe despre aşteptările tinerilor de la viitorul loc de muncă şi despre nivelul de cunoştinţe şi abilităţi pe care le au viitorii angajaţi.

În dată de 2 aprilie, 34 de elevi de la Colegiul Tehnic „I D Lăzărescu” vor merge în shadowing la 7 unităţi economice şi instituţii locale, cele mai dorite meserii din anul acesta fiind proiectant CAD, operator MUCN, poliţist. Partenerii de anul acesta sunt: Star Transmission, Poliţia oraşului Cugir, SC Nova Grup, Cabinet medical veterinar Dr Condor, Salon înfrumuseţare -Enache, PF Suciu -frizerie, „Al Y şi Dany”-bar.

Ziua de shadowing se va încheia cu o ceremonie la care participă toţi elevii şi reprezentanţii unităţilor economice şi instituţiilor participante în Job Shadow Day 2013, derulată în sala de şedinţe a colegiului.  Reprezentanţii Colegiului Tehnic sunt:  Ing. Valentina Macarie şi ing. Dacia Ileana Napău-cadre didactice în cadrul instituţiei de învăţământ amintite.

(C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419