Rămâi conectat

Actualitate

O universitate din Cluj va pune la dispoziție un echipament performant, capabil să analizeze 96 de probe simultan pentru diagnosticarea coronavirusului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
O universitate din Cluj va pune la dispoziție un echipament performant, capabil să analizeze 96 de probe simultan pentru diagnosticarea coronavirusului

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca va dispune de un echipament performant de analiză rapidă a probelor colectate de la persoanele suspecte de COVID-19, după ce Universitatea Babeș-Bolyai a anunțat transferul acestuia.

De asemenea, UBB va pune la dispoziția spitalului și o echipă de specialiști care să sprijine echipele de diagnosticare a infecției cu virusul SARS-CoV-2.

chipamentul de tip RT-PCR poate analiza 96 de probe simultan și face parte din infrastructura strategică a UBB, transferul acestuia fiind aprobat în regim de urgență de către rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, se precizează în comunicat.

Echipamentul va fi utilizat în etapa de detecție calitativă a materialului genetic derivat din virusul SARS-CoV-2 pe baza utilizării unui kit de reactivi dedicat.

În același timp, doi specialiști biologi de la Departamentul de Biologie Moleculară și Biotehnologie al Facultății de Biologie și Geologie, cercetătorul științific dr. Edina Szekeres și asist univ. dr. Cristina Mircea, au acceptat, voluntar, să se implice ca personal de specialitate in diagnosticul molecular al COVID-19.

„Suntem o parte importantă a comunității și a da înapoi comunității o parte din ceea ce ea ne-a oferit este una dintre misiunile noastre de bază, ca universitate ce tinde să intre în rândul universităților globale. În situații delicate și complicate, așa cum e cea pe care o trăim acum, e extrem de important ca mediul universitar să pună la dispoziția comunității ceea ce are el mai bun, atât la nivel de tehnologie, cât mai ales la nivel de resurse umane, de specialiști/ cercetători care pot contribui esențial la identificarea unor soluții”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Surse: edupedu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea