Rămâi conectat

Actualitate

O persoană vaccinată poate mai poate transmite noul coronavirus? Răspunsul experților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ultimele ştiri referitoare la apariţia şi dezvoltarea de noi vaccinuri anti-COVID-19 se ridică o serie de întrebări pentru situația în care o persoană se vaccinează. Persoanele vaccinate vor mai putea continua să transmită virusul și vor trebui să meargă în izolare după ce au primit doza vaccinul?

Yves Van Laethem, specialist belgian în boli infecțioase spune că: ”Nu, acești oameni nu vor intra în carantină, deoarece atunci când vom injecta un vaccin, nu vom injecta un virus viu, ci o particulă din el, total incapabilă să ne infecteze. Prin urmare, nu vom putea transmite boala”.

La întrebarea dacă o persoană vaccinată poate continua să transmită virusul, Yves Van Laethem spune că: ”Este mai complex, deoarece în prezent știm dacă în cazul în care ne îmbolnăvim natural ne protejează asupra posibilității de a fi purtători tranzitorii ai virusului, de exemplu în gât, și de a-l transmite cuiva. În prezent nu avem aceste informații cu privire la impactul vaccinului. Știm că ne protejează, într-un procent ridicat de cazuri, dar nu există încă date cu privire la impactul real asupra purtării virusului de către acești oameni în cauză”.

”Cu toate acestea, știm, istoric vorbind, că multe vaccinuri ne protejează împotriva multor boli. Dar toate aceste vaccinuri, chiar extrem de eficiente, nu protejează neapărat împotriva transportulului virusului. Nu sterilizează individul. Prin urmare, este posibil ca persoanele vaccinate să nu fie considerate a nu fi contaminante dacă, de exemplu, au fost în contact cu cineva care a dezvoltat boala. Doar date suplimentare ne vor permite să decidem asupra acestui punct ”, a conchis Yves Van Laethem.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război Citește și: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024 Pensiile speciale în România sunt un subiect care continuă să stârnească dezbateri aprinse. Conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea