O persoană confirmată POZITIV cu COVID-19 într-una din unitățile rezidențiale aflate în structura DGASPC Alba. Precizările instituției

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În urma prelucrării probelor prelevate, joi, 15 octombrie 2020, de la beneficiarii aflați în centrele rezidențiale din zona Alba Iulia și Gârbova, precum și a personalului care își desfășoară activitatea în centrul rezidențial din Cugir, rezultatele comunicate de Direcția de Sănătate Publică Alba relevă următoarele:

Pentru cei 32 de beneficiari (copii și persoane adulte cu dizabilități) ocrotiți în unitățile rezidențiale aflate în structura DGASPC Alba din zona Alba Iulia virusul SARS-CoV-2 nu a fost detectat.

ELIT

Cele 8 persoane testate care își desfășoară activitate în centrul rezidențial din Cugir au avut rezultat negativ.

Din cei 61 de beneficiari ocrotiți în serviciile rezidențiale din Gârbova, o persoană a fost confirmată pozitiv, iar o altă beneficiară are rezultat neconcludent.

În urma procedurii de prelucrare individuale a probelor din eșantionul cu 7 persoane angajate în centrele rezidențiale din zona Gârbova, care ieri au avut rezultate incerte, analizele au arătat infectarea cu noul coronavirus pentru o persoană.

De asemenea, rezultatele primite de la DSP Alba, arată faptul că virusul SARS-CoV-2 nu a fost detectat la angajații considerați contacți direcți ai persoanelor cu rezultat pozitiv care își desfășoară activitatea în sediul DGASPC Alba.

Potrivit Recomandărilor de prioritizare a testării pentru COVID-19 din Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, actualizate la data de 14.10.2020, ale Institutului Naţional de Sănătate Publică din România, în perioada 20.10-23.10.2020, se va desfășura testarea săptămânală a personalului angajat în centrele rezidenţiale aflate în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419