Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

O nouă schimbare la conducerea OIR POSDRU Centru: Ionela Mihăilescu, numită director executiv interimar în locul Paulei Pleșa

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă schimbare la conducerea OIR POSDRU Centru: Ionela Mihăilescu, numită director executiv interimar în locul Paulei Pleșa.

O nouă schimbare s-a produs la vârful OIR POSDRU Centru, agenţie guvernamentală cu sediul la Alba Iulia care gestionează fonduri UE din domeniul resurselor umane, aflată în subordinea Ministerului Fondurilor Europene.

Ionela Mihăilescu a fost desemnată, temporar, director executiv interimar, înlocuind-o în funcție pe Paula Pleșa, care a ocupat în ultimele 3 luni, tot interimar, scaunul de director. Ea o va avea în subordine pe Alexandra Rus, care deține prin concurs funcția de director executiv adjunct și care, la rândul ei, a ocupat postul de director executiv al OIRPOSDRU Alba până în iulie 2018.

Cel mai probabil, în următoarele 3 luni, cât va dura interimatul Ionelei Mihăilescu, va fi organizat un nou concurs pentru ocuparea acestei funcții atât de râvnite.

Concursul precedent, organizat în luna iulie, a creat o serie de disensiuni în interiorul instituției. Toate cele trei candidate înscrise în concurs au fost declarate respinse după proba scrisă. La concurs s-au înscris directorul executiv în funcţie la momentul respectiv, Alexandra Cristina Rus, dar şi alte candidate din cadrul instituţiei – Simona Besoiu şi Ionela Maria Mihăilescu, ultima fiind susţinută de PSD Alba pentru a ocupa postul. Aceasta a lucrat în ultimii ani la Agenţia Judeţeană Alba pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) din subordinea Ministerului Muncii, iar în acest an s-a transferat la OIR.

Cele trei aspirante la funcţia de director general au trecut cu brio de prima probă din concurs – verificarea cunoştinţelor IT, dar s-au împiedicat la proba scrisă. Alexandra Rus a obţinut cel mai mare punctaj – 46,45 de puncte, urmată de Simona Besoiu – 27 de puncte şi Ionela Mihăilescu – 23,4 puncte. Pentru a fi declaraţi admişi, concurenţii ar fi trebuit să obţină minimum 70 de puncte.

Directorul executiv al OIRPOSDRU Centru are un venit brut lunar de bază de 16.110 lei, iar directorul adjunct – 14.924 de lei.

sursa foto: facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea