O nouă rectificare bugetară la Cugir. Instituțiile școlare primesc aproape 1.100 mii lei, cheltuieli de personal
În ultima sa ședință de la finele lunii noiembrie, legislativul din Cugir a aprobat bugetul local rectificat, bugetul rectificat al instituțiilor publice finanțate din venituri proprii și subvenții de la bugetul local, lista investițiilor publice, precum și bugetele rectificate pe anul 2015, ale instituțiilor publice subordonate Consiliului local.
Potrivit Referatului de Specialitate întocmit de Direcția Economică a primăriei locale, s-a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate cu suma de 1.174 mii lei, din care 1.126 mii lei pentru învățământ și 48 mii lei pentru plata drepturilor persoanelor cu handicap. La partea veniturilor proprii s-au majorat vărsămintele din profitul net cu 129 mii lei și s-au diminuat cotele defalcate din impozitul pe venit cu 66 mii lei. În ceea ce privește subvențiile primite de la alte administrații se majorează cu 49 mii lei cele pentru învățământul special. Referitor la capitolul Cheltuieli: Învățământul își majorează cheltuielile materiale cu 112 mii lei, iar cele de personal cu 1086,01 mii lei. De asemenea, se diminuează cu 230 mii lei (RK atelier școală Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir). Pentru Sănătate se suplimentează cheltuielile secțiunii de funcționare cu suma de 50 mii lei, reprezentând transferuri pentru Spitalul Orășenesc, cele ale secțiunii de dezvoltare cu 3 mii lei.
Protecția Mediului primește 45 mii lei pentru subcapitolul Canalizare, bani necesari serviciului de consultanță pentru depunerea Proiectului pe POS Mediu. Asistența Socială beneficiază de o majorare de 120 mii lei, din care 117 mii lei ajutoare sociale transport și 3 mii lei cheltuieli materiale.
La capitolul Drumuri se va face o suplimentare a cheltuielilor de capital cu suma de 125 mii lei pentru realizarea unui S.F. pentru depunerea unui proiect pentru infrastructura de acces silvică, finanțat 100% din fonduri nerambursabile. În bugetul instituțiilor finanțate din venituri proprii, Spitalul Orășenesc va beneficia de cheltuieli materiale în sumă de 50 mii lei pentru plata utilităților, iar cele de capital cu 3 mii lei pentru achiziția unui robot de bucătărie. (C.P.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Dezvoltarea infrastructurii de transport public/zonal de călători în Alba Iulia: Autobază cu hale pentru autobuze, stații de încărcare electrică, sistem de Bike sharing în zona Partoș
Dezvoltarea infrastructurii de transport public/zonal de călători în Alba Iulia: Autobază cu hale pentru autobuze, stații de încărcare electrică, sistem de Bike sharing în zona Partoș Primăria Alba Iulia a depus luni, 20 ianuarie 2025, solicitarea de emiterea acordului de mediu pentru proiectul „Realizare infrstructură pentru dezvoltare sistem de transport public/zonal de călători”, propus a […]