Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

O nouă rectificare bugetară la Cugir. Instituțiile școlare primesc aproape 1.100 mii lei, cheltuieli de personal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ultima sa ședință de la finele lunii noiembrie, legislativul din Cugir a aprobat bugetul local rectificat, bugetul rectificat al instituțiilor publice finanțate din venituri proprii și subvenții de la bugetul local, lista investițiilor publice, precum și bugetele rectificate pe anul 2015, ale instituțiilor publice subordonate Consiliului local.

profesori baniPotrivit Referatului de Specialitate întocmit de Direcția Economică a primăriei locale, s-a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate cu suma de 1.174 mii lei, din care 1.126 mii lei pentru învățământ și 48 mii lei pentru plata drepturilor persoanelor cu handicap. La partea veniturilor proprii s-au majorat vărsămintele din profitul net cu 129 mii lei și s-au diminuat cotele defalcate din impozitul pe venit cu 66 mii lei. În ceea ce privește subvențiile primite de la alte administrații se majorează cu 49 mii lei cele pentru învățământul special. Referitor la capitolul Cheltuieli: Învățământul își majorează cheltuielile materiale cu 112 mii lei, iar cele de personal cu 1086,01 mii lei. De asemenea, se diminuează cu 230 mii lei (RK atelier școală Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir). Pentru Sănătate se suplimentează cheltuielile secțiunii de funcționare cu suma de 50 mii lei, reprezentând transferuri pentru Spitalul Orășenesc, cele ale secțiunii de dezvoltare cu 3 mii lei.

Protecția Mediului primește 45 mii lei pentru subcapitolul Canalizare, bani necesari serviciului de consultanță pentru depunerea Proiectului pe POS Mediu. Asistența Socială beneficiază de o majorare de 120 mii lei, din care 117 mii lei ajutoare sociale transport și 3 mii lei cheltuieli materiale.

La capitolul Drumuri se va face o suplimentare a cheltuielilor de capital cu suma de 125 mii lei pentru realizarea unui S.F. pentru depunerea unui proiect pentru infrastructura de acces silvică, finanțat 100% din fonduri nerambursabile. În bugetul instituțiilor finanțate din venituri proprii, Spitalul Orășenesc va beneficia de cheltuieli materiale în sumă de 50 mii lei pentru plata utilităților, iar cele de capital cu 3 mii lei pentru achiziția unui robot de bucătărie. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea