Rămâi conectat

Curier Județean

O nouă pârtie de ski se va deschide în stațiunea Rânca: Lungime de peste doi kilometri și telescaun funcțional, în noul sezon de iarnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Stațiunea turistică Rânca, aflată în curs de dezvoltare, situată la 1.600 m altitudine la poalele vârfului Păpușa, întră în noul sezon de iarnă cu promisiunea unei pârtii noi.

Deși proiectul pentru aceasta este vechi de aproape zece ani, abia acum pârtia va putea fi folosită. Pârtia va porni din apropierea Vârfului Păpușa, de la cota 2.000 și va avea o lungime de peste doi kilometri, fiind astfel cea mai mare din zona Rânca.

Odată ce va fi deschisă, va fi pus în funcţiune şi telescaunul care nu a mai mers de câţiva ani.

Pârtia şi telescaunul au fost inaugurate în urmă cu aproape zece ani, dar până acum firmele care le-au administrat s-au retras pe rând pe rând din proiect. Societatea care s-a ocupat de instalaţia de telescaun a intrat în faliment la trei ani de la preluarea acesteia.

Noii administratori promit că, iarna acesta, situația va intra în normal.

„Avem o variantă de doi kilometri şi una de un kilometru, roşie, pentru cei care ştiu să schieze” a declarat Cătălin Mitroi, administratorul pârtiei.

„Vor folosi aceeaşi cartelă pe toate pârtiile, inclusiv pe aceasta, şi nu trebuie să stea la rând, să scoată alte cartele” a declarat un cabanier.

În staţiune au fost puse deja în funcţiune tunurile de zăpadă, spre bucuria primilor turişti.

Pe lângă pârtia cea nouă, în staţiune mai sunt alte cinci care se întind pe aproape trei kilometri. Iarna trecută, la Rânca au ajuns 10.000 de turişti.

Vârful Papușa, ocupă locul al optulea în top 10 cele mai înalte vârfuri muntoase din România.

Până și folclorul vorbește despre Munții Retezat și vârfurile lor, scriindu-se despre nume precum Făt-Frumos sau Alb-Împărat. Numele de „retezat” se spune că vine de la legenda Ruscăi, fata unui căpcăun din munți, care a aruncat cu un plug după fratele ei de invidie că acesta a primit munții cei mai înalți moștenire, retezând astfel vârful cel mai înalt.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28 aprilie: Eveniment muzical la Casa de Cultură a Sindicatelor. Concertul de pricesne „Credință și Unire”

Bogdan Ilea

Publicat

în

28 aprilie: Eveniment muzical la Casa de Cultură a Sindicatelor. Concertul de pricesne „Credință și Unire” Concertul de pricesne intitulat „Credință și Unire” o să fie organizat în 28 martie la Casa de Cultură a Sindicatelor. Evenimentul o să aibă loc în Duminica Floriilor, fiind organizat de către Centrul de Cultură Augustin Bena Alba și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea