O nouă pârtie de ski se va deschide în stațiunea Rânca: Lungime de peste doi kilometri și telescaun funcțional, în noul sezon de iarnă
Stațiunea turistică Rânca, aflată în curs de dezvoltare, situată la 1.600 m altitudine la poalele vârfului Păpușa, întră în noul sezon de iarnă cu promisiunea unei pârtii noi.
Deși proiectul pentru aceasta este vechi de aproape zece ani, abia acum pârtia va putea fi folosită. Pârtia va porni din apropierea Vârfului Păpușa, de la cota 2.000 și va avea o lungime de peste doi kilometri, fiind astfel cea mai mare din zona Rânca.
Odată ce va fi deschisă, va fi pus în funcţiune şi telescaunul care nu a mai mers de câţiva ani.
Pârtia şi telescaunul au fost inaugurate în urmă cu aproape zece ani, dar până acum firmele care le-au administrat s-au retras pe rând pe rând din proiect. Societatea care s-a ocupat de instalaţia de telescaun a intrat în faliment la trei ani de la preluarea acesteia.
Noii administratori promit că, iarna acesta, situația va intra în normal.
„Avem o variantă de doi kilometri şi una de un kilometru, roşie, pentru cei care ştiu să schieze” a declarat Cătălin Mitroi, administratorul pârtiei.
„Vor folosi aceeaşi cartelă pe toate pârtiile, inclusiv pe aceasta, şi nu trebuie să stea la rând, să scoată alte cartele” a declarat un cabanier.
În staţiune au fost puse deja în funcţiune tunurile de zăpadă, spre bucuria primilor turişti.
Pe lângă pârtia cea nouă, în staţiune mai sunt alte cinci care se întind pe aproape trei kilometri. Iarna trecută, la Rânca au ajuns 10.000 de turişti.
Vârful Papușa, ocupă locul al optulea în top 10 cele mai înalte vârfuri muntoase din România.
Până și folclorul vorbește despre Munții Retezat și vârfurile lor, scriindu-se despre nume precum Făt-Frumos sau Alb-Împărat. Numele de „retezat” se spune că vine de la legenda Ruscăi, fata unui căpcăun din munți, care a aruncat cu un plug după fratele ei de invidie că acesta a primit munții cei mai înalți moștenire, retezând astfel vârful cel mai înalt.
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO, sărbătorită la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Plăcuța UNESCO, dezvelită de Raluca Turcan: Certifică recunoașterea internațională a manuscrisului CODEX AUREUS
Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO, sărbătorită la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Plăcuța UNESCO, dezvelită de Raluca Turcan: Certifică recunoașterea internațională a manuscrisului CODEX AUREUS Astăzi, 16 noiembrie 2024, cu prilejul Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, reprezentată de domnul director Cristian Mladin, a fost gazda unui eveniment dedicat patrimoniului cultural românesc, care […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate3 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitate2 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Sport2 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii21 de ore ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată