O nouă ediție a programului Tezaur: De unde se pot achiziționa românii titluri de stat
O nouă ediție a programului Tezaur: De unde se pot achiziționa românii titluri de stat
Românii pot cumpăra din nou titluri de stat Tezaur, începând de luni, 18 septembrie 2023, și până pe data de 13 octombrie. Acestea se oferă cu maturități de 1 an și 3 ani. De asemenea, dobânzile anuale ale acestora diferă. Acestea sunt de 6,25% și de 7,10%.
Aceste titluri de stat au valoarea nominală de 1 leu. Forma acestora este dematerializată. De asemenea, în data de 18 septembrie 2028 a început și o nouă ediție a programului Fidelis.
Aceste titluri de stat se pot achiziționa, între 18 octombrie și 12 octombrie, online. Totuși, persoanele care pot face asta sunt numai persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual, care sunt oferite prin unitățile de Trezorerie ale Statului.
Ceea ce se poate face online este deschiderea unui cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată. De asemenea se poate subscrie titlurile de stat Tezaur. Pe lângă asta se mai poate vira suma din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.
Titluri de stat pot fi achiziționate între 18 septembrie și 13 octombrie din sediile unităților de Trezorerie a Statului. Totodată, în zonele rurale, achiziționarea titlurilor de stat Tezaur se poate realiza prin intermediul subunităților poștale care aparțin de Poșta Română S.A. Perioada în care achiziționarea acestora se poate face în mediul rural este între 18 septembrie și 11 octombrie. Cu toate acestea, titlurile de stat de mai pot achiziționa și în mediul urban de la sediile Poștei Române. Perioada în care se poate face achiziția în zonele urbane este cuprinsă între 18 septembrie și 12 octombrie, anul acesta.
Cine poate achiziționa titlurile?
Aceste titluri de stat Tezaur pot fi achiziționate de persoanele fizice care au vârsta de 18 ani împlinită în momentul subscrierii. Aceste venituri care provin din investirea în titluri de stat nu se impozitează.
„Am lansat astăzi noi ediții atât pentru Tezaur, cât și pentru Fidelis. Ne adresăm astfel tuturor celor care vor să-și investească economiile în instrumente financiare sigure, neimpozabile, cu maturități diferite și randamente atractive. Așadar, fie că sunt rezidenți sau nerezidenți, fie că vor să depună economiile direct de acasă, să meargă la bancă sau la Poștă, ne asigurăm că instrumentele noastre sunt accesibile și potrivite pentru toate nivelurile de economii și în toate mediile, fiind structurate pentru a răspunde nevoilor specifice ale fiecăruia”, este mesajul transmis de ministrul de Finanțe, Marcel Boloș.
Investitorii în titluri
Numărul persoanelor care investesc în aceste titluri de stat nu este unul mic. În total, în anul 2023 au existat 8 ediții ale programului Tezaur. Numărul total al persoanelor care au investit în aceste titluri a trecut de 178 de mii. Românii au investit mai mult de 7,56 de miliarde de lei.
Sursa: infofinanciar.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 13 minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii