Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

O nouă ediție a programului Tezaur: De unde se pot achiziționa românii titluri de stat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă ediție a programului Tezaur: De unde se pot achiziționa românii titluri de stat

Românii pot cumpăra din nou titluri de stat Tezaur, începând de luni, 18 septembrie 2023, și până pe data de 13 octombrie. Acestea se oferă cu maturități de 1 an și 3 ani. De asemenea, dobânzile anuale ale acestora diferă. Acestea sunt de 6,25% și de 7,10%.

Aceste titluri de stat au valoarea nominală de 1 leu. Forma acestora este dematerializată. De asemenea, în data de 18 septembrie 2028 a început și o nouă ediție a programului Fidelis.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Aceste titluri de stat se pot achiziționa, între 18 octombrie și 12 octombrie, online. Totuși, persoanele care pot face asta sunt numai persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual, care sunt oferite prin unitățile de Trezorerie ale Statului.

Ceea ce se poate face online este deschiderea unui cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată. De asemenea se poate subscrie titlurile de stat Tezaur. Pe lângă asta se mai poate vira suma din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

Titluri de stat pot fi achiziționate între 18 septembrie și 13 octombrie din sediile unităților de Trezorerie a Statului. Totodată, în zonele rurale, achiziționarea titlurilor de stat Tezaur se poate realiza prin intermediul subunităților poștale care aparțin de Poșta Română S.A. Perioada în care achiziționarea acestora se poate face în mediul rural este între 18 septembrie și 11 octombrie. Cu toate acestea, titlurile de stat de mai pot achiziționa și în mediul urban de la sediile Poștei Române. Perioada în care se poate face achiziția în zonele urbane este cuprinsă între 18 septembrie și 12 octombrie, anul acesta.
Cine poate achiziționa titlurile?

Aceste titluri de stat Tezaur pot fi achiziționate de persoanele fizice care au vârsta de 18 ani împlinită în momentul subscrierii. Aceste venituri care provin din investirea în titluri de stat nu se impozitează.

„Am lansat astăzi noi ediții atât pentru Tezaur, cât și pentru Fidelis. Ne adresăm astfel tuturor celor care vor să-și investească economiile în instrumente financiare sigure, neimpozabile, cu maturități diferite și randamente atractive. Așadar, fie că sunt rezidenți sau nerezidenți, fie că vor să depună economiile direct de acasă, să meargă la bancă sau la Poștă, ne asigurăm că instrumentele noastre sunt accesibile și potrivite pentru toate nivelurile de economii și în toate mediile, fiind structurate pentru a răspunde nevoilor specifice ale fiecăruia”, este mesajul transmis de ministrul de Finanțe, Marcel Boloș.
Investitorii în titluri

Numărul persoanelor care investesc în aceste titluri de stat nu este unul mic. În total, în anul 2023 au existat 8 ediții ale programului Tezaur. Numărul total al persoanelor care au investit în aceste titluri a trecut de 178 de mii. Românii au investit mai mult de 7,56 de miliarde de lei.

Sursa: infofinanciar.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea