Rămâi conectat

Politică Administrație

O lege istorică, promulgată de Iohannis. Tăierea ilegală de păduri = ameninţare la siguranţa naţională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După 25 de ani de defrișări masive ilegale de pădure, aurul verde al României intră sub protecția unei legi care îi va descuraja și pe cei mai influenți beneficiari ai lemnului românesc.

După ce Senatul a adoptat în decembrie 2015, în calitate de cameră decizională, un proiect de lege potrivit căruia distrugerea mediului înconjurător a devenit ameninţare la siguranţa naţională, actul normativ a fost promulgat de seful statului.

CITEȘTE ȘI:  Fii eroul pădurilor! Când vezi un transport de lemn în trafic, verifică la 112 dacă este legal!

De acum înainte, sunt considerate ameninţări la siguranța națională „orice acțiuni sau inacțiuni care lezează interesele economice strategice ale României, cele care au ca efect periclitarea, gestionarea ilegală, degradarea ori distrugerea resurselor naturale, fondurilor forestier, cinegetic şi piscicol, apelor şi altor asemenea resurse, precum şi monopolizarea ori blocarea accesului la acestea, cu consecinţe la nivel naţional sau regional”.

CITEȘTE ȘI: Locuitorii județului Alba, eroi în salvarea pădurilor! 136 de transporturi ilegale de lemn depistate în urma apelurilor la 112

Legea prevede ca defrişările ilegale realizate pe suprafeţe de peste un hectar sunt considerate ameninţare la siguranţa naţională, iar Serviciul Român de Informaţii şi Ministerul Apărării Naţionale au astfel atribuţii în ceea ce priveşte combaterea acestui fenomen.

(BP)

CITEȘTE ȘI: După 25 de ani de “mimă”, acțiunile Poliției în combaterea tăierilor ilegale de pădure dau roade

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea