Rămâi conectat

Politică Administrație

O lege așteptată, aproape de adoptare! Voluntariatul va fi considerat experiență profesională

Bogdan Presecan

Publicat

în

Proiectul de lege privind reglementarea activităţii de voluntariat în România se află pe ultima sută de metri în ceea ce privește adoptarea sa de către camera decizională. Documentul a primit ieri raportul final din partea Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Legea urmează să fie inclusă acum, pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților.

Potrivit proiectului, prin care va fi abrogată Legea voluntariatului adoptată în anul 2001, voluntarii vor putea primi din partea organizaţiei gazdă un certificat de recunoaştere a competenţelor dobândite prin voluntariat.

Iniţiatorii propunerii legislative din care fac parte parlamentari PSD, PNL, PC şi UNPR precizează, în expunerea de motive că, potrivit ultimului Eurobarometru, din 2010, România are aproximativ 4,4 milioane de voluntari, respectiv 20 la sută din populaţia ţării, având una dintre cele mai scăzute medii de implicare în comunitate din Europa.

Actul normativ a fost deja adoptat de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea