Rămâi conectat

Actualitate

O gorilă, vindecată de COVID-19 după un tratament experimental cu anticorpi: Același cocktail, folosit si pentru Donald Trump

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Winston, o gorilă de câmpie occidentala în vârstă de 48 de ani, infectată cu coronavirus a fost tratată cu un tratament experimental cu anticorpi sintetici, folosit și pentru tratarea fostului președinte Donald Trumpa anunțat luni grădina zoologică din San Diego, California.

Pe 11 ianuarie, gorila, în vârstă de 48 de ani, a avut rezultate pozitive, la fel cu alte câteva primate, în timpul unui test de materii fecale. A fost primul caz de transmitere naturală a Covid-19 către maimuțe mari și ar fi fost infectata de un angajat asimptomatic, care purta totuși mănuși. „Grupul a fost infectat cu o nouă variantă extrem de contagioasă a coronavirusului care a fost identificată recent în California”, a declarat într-un comunicat San Diego Zoo Global, asociația care gestionează grădina zoologică.

Mai multe gorile au prezentat astfel simptome de tuse ușoară, nas înfundat sau curgător și episoade de letargie. Datorită vârstei înaintate și a stării de sănătate precare, Winston a fost examinat sub anestezie. Suferind de pneumonie și boli de inimă, a fost tratat cu un cocktail de medicamente pentru inimă, antibiotice și anticorpi „monoclonali”.

CITEȘTE ȘI: Recompensă URIAȘĂ pentru o cățelușă dispărută în Alba. 1.500 de euro pentru cine poate oferi informații

Acești anticorpi, fabricați în laborator și injectați intravenos, imită funcționarea sistemului imunitar după infecția cu coronavirus. Tratamentul bazat pe anticorpi „monoclonali” a fost aprobat în noiembrie în Statele Unite, unde a fost folosit experimental în octombrie pentru tratarea fostului președinte Donald Trump. Winston a primit un tratament care nu poate fi utilizat la oameni, a remarcat grădina zoologică. Echipa de îngrijire a animalelor „crede că anticorpii ar fi putut contribui la capacitatea sa de a depăși” boala, a adăugat el.

Se știe că maimuțele mari sunt sensibile la viruși umani precum gripa sau varicela, datorită apropierii dintre cele două specii. Omul și cimpanzeul au astfel 98% din ADN-ul lor în comun. Winston, un mascul dominant a cărui specie este listată ca pe cale de dispariție, a sosit în San Diego în 1984 și va împlini 49 de ani pe 20 februarie. Este considerat unul dintre cei mai vechi rezidenți ai unei grădini zoologice. San Diego Zoo Global examinează acum posibilitatea vaccinării altor animale cu un tratament bazat pe o versiune sintetică a proteinei de suprafață a virusului, destinată utilizării animalelor. Animalele, sălbatice sau în captivitate, sunt vaccinate în mod regulat împotriva unui număr mare de boli.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea