Rămâi conectat

Curier Județean

O femeie din județul Alba, hărțuită de un recidivist : „„Vă tai grumazul la toate patru!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat recidivist în vârstă de 51 de ani din comuna Bistra, judeţul Alba, s-a ales cu o pedeapsă cu închisoarea, în regim de detenţie, pentru hărţuire.

Victima acestuia este o femeie căreia i-a transmis timp de două luni mesaje de ameninţare şi cu conţinut obsecen. C. Ioan ar fi hărţuit şi alte pesoane din familia femeii, inclusiv pe fiica minoră a acesteia, dar a fost trimis în judecată doar pentru o ingură faptă, în lipsa altor plângeri prealabile. Potrivit anchetatorilor, în perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018 inculpatul a transmis persoanei vătămate, folosind diverse cartele prepaid, mai multe mesaje telefonice, în care ameninţa cu acte de agresiune împotriva acesteia şi a membrilor familiei sale. În mesaje era folosit un limbaj vulgar şi obscen.

În rechizitoriu sunt redate câteva mesaje transmise de bărbat: – ai să vezi tu că am să-ţi stric şi eu ţie familia, cum mi-a stricat mie; aşa cum mi-a luat el mie pe V. şi copiii mei, aşa am să-ţi iau ţie fetele şi am să le duc, unde vreau eu, pe amândouă; plătesc maşină; să plângi tu după ele; pe cea mică o iau de la grădiniţă sau din faţa blocului; pe A. o iau din Abrud; dacă zice ceva T., bag cuţitul în el, în biserică, îi dau cuţit iar tu faci ce zic eu, dacă vrei să mai vezi fetele tale; – la sora ta şi la V. mea, vă tai eu grumazul la toate patru; vă omor eu pe amândoi, bag eu cuţitul meu în voi; ai să rămâi fără fata ta; ai să o găseşti moartă în drum sau la poartă la (…); pe cea mică o iau de la grădiniţă şi o duc de nu o să o mai vezi; C. Ioan a folosit mai multe numere de telefon, pentru a transmite aceste mesaje, numere pe care nu le-a recunoscut ca fiind ale sale, cum de altfel nu a recunoscut nici comiterea infracţiunii de hărţuire. A menţionat că a folosit un singur număr de telefon, pentru a comunica cu femeia.

A susţinut că persoana vătămată a fost cea care l-a sunat, că s-au întâlnit de mai multe ori la locuinţa acesteia la cafea, că între ei ar fi fost o relaţie mai apropiată şi că nu le-a deranjat pe fiicele femeii în nici un mod. În declaraţie a dat de înţeles că persoana vătămată ar fi o femeie de moravuri uşoare. Fiica femeii a declarat, la rândul său, că a primit mesaje de ameninţare de la inculpat de pe numere de telefon identice cu cele primite de mama acesteia. Potrivit declaraţiei minorei, a fost ameninţată ”că o să mă taie în bucăţi, că o să mă violeze, o să mă ducă undeva şi o să-şi bată joc de mine, iar mama mea nu o să mă mai vadă niciodată”.

Totodată, în mesajele transmise minorei, inculpatul a făcut referire la relaţiile pe care mama acesteia le-ar fi avut cu diverşi bărbaţi. În final, Judecătoria Câmpeni a decis condamnarea bărbatului la pedeapsa rezultantă de 3 luni şi 10 zile de închisoare cu executare. Bărbatul este recidivist, iar instanţa a revocat suspendarea sub supraveghere a unei hotărâri din 2017, când a fost condamnat tot la trei luni şi tot pentru hărţuire. Bărbatul a contestat decizia la Curtea de Apel Alba Iulia, instanţă care va pronunţa sentinţa definitivă.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28 martie COD GALBEN de vânt puternic în zona joasă a județului Alba: Localitățile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 martie COD GALBEN de vânt puternic în zona joasă a județului Alba: Localitățile vizate ANM a emis joi dimineața o avertizare Cod Galben de vânt puternic, valabil în zona joasă a județului Alba, în intervalul 9:35 până la ora 13:00. Citește și: Cum va fi VREMEA până în 7 aprilie 2024, în Transilvania și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea