Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

O femeie din Alba păcălită să-și dea datele cardului pe internet: Cum au „țepuit-o” hackeri cu posibilitatea de a câștiga un Iphone

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O femeie din Alba păcălită să-și dea datele cardului pe internet: Cum au „țepuit-o” hackeri cu posibilitatea de a câștiga un Iphone

O femeie din județul Alba a fost păcălită de persoane necunoscute și a fost convinsă să să introducă datele cardului bancar pe un site indicat de aceștia.

Spre norocul său și-a recuperat prejudiciul, însă autorii faptei au rămas necunoscuții. Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au admis cererea de renunțare la urmărirea penală în data de 14 septembrie, iar motivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La data de 17.02.2023, persoane necunoscute, au trimis un mesaj e-mail persoanei vătămate, prin care se recomandau a fi din partea „Emag” și i-au solicitat să introducă datele cardului bancar pe un site indicat de aceștia, efectuând două tranzacții frauduloase, una în data de 17.02.2023 iar cealaltă în data de 20.02.2023, în valoare totală de 319,32 lei către Spicyhub.store și Bestmake-up Club, fără acordul persoanei vătămate. S-a precizat că Valoarea prejudiciului reclamat este de 319,32 lei.

Persoana vătămată a declarat faptul că în data de 22.02.2023, a primit un e-mail care se presupunea a fi din partea „Emag” prin care era informată că poate fi câștigătoarea unui telefon marca Iphone. În acel e-mail era un link pe care l-a accesat și a introdus datele cârdului bancar, ulterior a observat că au fost efectuate două plăți, pe internet, fără acordul ei către doi comercianți, respectiv Spicyhub.store și Bestmakeup. club, în valoare totală de 319,32 lei.

S-a mai precizat că întrucât persoana vătămată nu a solicitat sau aprobat respectivele tranzacții a apelat B.C.R. ocazie cu care a solicitat refuz la plată pentru tranzacțiile ce au fost efectuate în mod fraudulos cu cardul său și blocarea acestuia.

De asemenea, persoana vătămată a menţionat faptul că refuzul la plată a fost soluționat favorabil și în data de 27.02.2023 suma de 325,7 lei (diferența constând în cursul valutar) i-a fost repusă în cont. Întrucât și-a recuperat prejudiciul nu se mai constituie parte civilă în cauză și nu solicită continuarea cercetărilor.

Decizia este definitivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea